skanesport_desktop-panorama-1

FotbollIFK MalmöNyheter

Andre Strandberg om mötet med fullpoängaren på lördag

Hallå där…Andre Strandberg. Högerback i IFK Malmö som på lördag tar emot fullpoängaren Lindome GIF på Malmö stadion.

Hur är den personliga formen just nu?
– Den personliga formen är ok tycker jag, inte riktigt hundra procent än men det är på god väg till toppen. Rollen jag trivs bäst på är högerbacken då det finns en kombination av defensivt och offensivt ansvar. Sen är det en position där jag kan använda mig av min löpstyrka och speed som jag anser vara min starka sida.

Hur har försäsongen och alla förberedelser gått för dig personligen?
– Försäsongen har varit lite annorlunda då det är en ny klubb och ny miljö. Men jag kände många av spelarna i IFK sen min tid i Nike och Lunds BK så det gjorde det enkelt att hitta sin plats i truppen. Förberedelserna inför säsongen har väl varit sådär, mycket rotation i truppen och många spelare som fått chansen att visa upp sig men nu är den tiden förbi vilket är skönt.

Ta oss igenom din karriär, vilka klubbar har du representerat?
– Startade karriären i GIF Nike och spelade där under en längre tid. Därefter blev det Lunds BK och tre år i Ettan innan flyttlasset gick mot Malmö stadion och IFK Malmö.

Förra helgen spelade ni er andra seriematch för säsongen. Borta mot Ljungskile SK som slutade med förlust, 3-0. Ta oss igenom matchen?
– Matchen mot Ljungskile tyckte jag var relativt jämn. Vi har en nick i stolpen efter två minuter och sen skapar vi lite halvchanser men sedan får de två frisparkar som de förvaltar på bästa sätt. Spelmässigt så är det jämnt men skillnaden är att de har lite marginaler med sig och att de är rejälare i de avgörande lägena, där har vi en del att jobba med.

På lördag är det hemmamatch mot Lindome GIF. Vad vet du om göteborgarna sedan tidigare?
– Har mött Lindome med Lunds BK och det är alltid samma visa. De vill spela upp bollen till vilket pris som helst vilket innebär att de ibland spelar med hög risk. Förhoppningsvis kan vi utnyttja det och försöka sno bollen i deras uppspelsfas. Men är det något man har lärt sig efter att ha mött laget tidigare år är att det blir väldigt tufft om man försöker pressa dem över hela banan, då är dom så skickliga att dom spelar bort flertalet av lagen i serien. Tror på en matchbild där dom har stort bollinnehav och att vi ligger på kontring och försöker straffa dem på det sättet. Det är viktigt att vi kan variera spelet mellan kontringsfotboll och kunna vila med boll. Allt för att spela oss ur deras press.

Hur ser status ut i laget?
– Den är bra tycker jag. Vi har en nästintill skadefri trupp.

Det står lika i sista spelminuten. Vem i ditt lag avgör och på vilket vis?
– Med tanke på hur försäsongen sett ut så lär det bli Geronimo Balint som nickar in en hörna.

Hur ser du på konkurrenterna i serien säsongen 2021? Vilka bör göra upp om seriesegern och vilka riskerar att åka ur?
– Bra fråga, jag har så extremt dålig koll på de andra lagen och vad de värvar för något så jag har inget bra svar på den frågan. Men Utsikten brukar satsa hårt så kanske blir de som nyper förstaplatsen i år då. Annars så är det en jämn serie som vanligt så det är svårt att peka ut att några specifika lag som kommer åka ur serien.

Om du fick värva vilken spelar du ville till er trupp den här säsongen – vem skulle det bli och varför?
– Då värvar jag Jesper Möller. En bolltrygg spelare med bra blick och passningsfot, enligt mig den bästa mittfältaren i Ettan.

Vem är din största förebild och varför?
– Det är väl isåfall mor och far som jag ser upp till.

En ojämn, blöt och mossig gräsmatta – eller konstgräs?
– Fotboll ska spelas på gräs och det är guld att spela på en bra gräsplan. Men efter 10 år på konstgräs så tar jag hellre en konstgräsplan än en usel gräsplan.

Avslutningsvis, berätta något vi inte visste du inte om dig?
– Jag är sylvass i kvadraten på träningarna.

Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close