skanesport_desktop-panorama-1

FotbollGIF NikeNyheter

Haris Saranovic GIF Nike: ”Jag tror tyvärr inte vi ska förvänta oss någon seriestart i början av maj”

I veckan kom beskedet från Svensk fotbollsförbundet att om nuvarande pandemirestriktioner kvarstår 23 april kommer seriestarten i de lägre förbundsserierna skjutas upp ännu en gång. Sannolikheten är att Skånes fotbollförbund kommer att följa SFF beslut. Det avgörande datum blir nu den 23 april. Om läget då är oförändrat ser det ut att seriestarten skjuts upp till tidigast 22-23 maj.

Haris Saranovic, tränare i GIF Nike, vad tycker du om beskedet?
– Vi fortsätter leva i ovisshet och det är väl förståeligt. Men jag beskyller inte vårt förbund för det utan samhället har väl en annan problematik att vara konsekventa gentemot idrotten, restaurangerna o.s.v. Väntat besked och jag tror tyvärr inte vi ska förvänta oss någon seriestart i början av maj tyvärr.

Vilka förhoppningar har du att det då kommer att beslutas om seriespel som planerat?
– Som jag sa tidigare tror jag inte det blir så tyvärr. Det grundar jag i hur besluten sett ut tidigare. När fotbollen velat köra på har vi blivit stoppade av myndigheterna.

Hur kommer ni att förbereda er? Går det ens när man inte vet något öht?
– Får helt enkelt utgå från att det blir premiär i början av maj. Blir det inte så har vi en plan för det med. Måste tänka på våra spelare, det är otroligt påfrestande mentalt att enbart träna sedan i oktober/november förra året (med undantag för uppehållet p.g.a restriktionerna). Det går definitivt att förbereda sig, men det kräver en del från både oss som ledare men framför allt från våra spelare. Gäller att hela tiden sträva efter att bli bättre, utan matcher är det svårt att få en värdemätare var vi ligger. Därför måste vi värna om våra spelare både psykiskt och fysiskt.

Hur kommer detta beslutet att påverka er i laget?
– Inte nämnvärt. Vi har någonstans varit förbereda på detta och planerat inför en ovisshet. Så mycket som det är möjligt iaf.

Vilka konsekvenser ser du att en uppskjuten seriestart kan få för fotbollsklubbarna?
– Svårt för mig att uttala mig om andra klubbar men för oss kommer nog de stora konsekvenserna nog längre fram i form av bristande ekonomi och dylika problem.

Om det nu blir uppskjutet igen, hur tycker du att seriespelet skall spelas i år?
– Tycker vi ska sträva efter en dubbelserie så långt som möjligt. Det förbundet tagit fram idag är något jag kan ställa mig bakom. Väldigt svårt att ta beslut men så stor dos ovisshet som har idag.

Foto: Privat

 

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close