skanesport_desktop-panorama-1

FotbollKristianstads FCNyheter

Blagojevic rasar: ”Var är folkupproret i Malmö?”

I veckan kom beskedet från Svensk fotbollsförbundet att om nuvarande pandemirestriktioner kvarstår 23 april kommer seriestarten i de lägre förbundsserierna skjutas upp ännu en gång. Sannolikheten är att Skånes fotbollförbund kommer att följa SFF beslut. Det avgörande datum blir nu den 23 april. Om läget då är oförändrat ser det ut att seriestarten skjuts upp till tidigast 22-23 maj.

Mladen Blagojevic, tränare i FC Kristianstad, vad tycker du om beskedet?
– Detta är ju minst dubbelbottnat och såklart oerhört komplicerat. Relativt sätt så ska det inte vara problem att dra igång den största sporten i vårt land vilket skulle öka folkhälsan osv osv. Beskedet i sig är väl ett logiskt besked som måste komma. Det som gör mig mest orolig är att hela denna skiten drabbar barnen allra mest. Ta Malmö Stad som exempel som försöker vara duktiga och stänger alla idrottsplatser under två veckor. Förstår inte de hur mycket det drabbar de unga i Malmö? Fotbollen är enskilt den överlägset bästa integrationen i Malmö.

Blagojevic ser en mörk framtid och raljerar fritt. Delvis med glimten i ögat naturligtvis. Delvis på allvar.
– Som tur är så har vi inte sådana problem i Malmö så två veckor hit eller dit spelar ingen roll.
– De pojkar som under denna period slutar med sin fotboll kan mycket väl om X antal år hamna i Sydsvenskans rapportering men då under Joakim Palmkvist (kriminalreporter) rapportering. Flickorna som det redan är svårt att locka in till fotbollen får inte lättare, det larmas redan från föreningarna om att tjejerna slutar.
– Detta samtidigt som gymmen håller öppet så att vi vuxna kan få vår motion, det är viktigt förstår ni väl. Hur är det möjligt att man som Malmö Stad gör detta och kommer så enkelt undan med det!? Var är Sydsvenskan? Hade det inte varit bättre att rapportera om detta nu, Max Wiman, än att Joakim får göra det sen?
Blagojevic dundrar vidare:
– Var är folkupproret i Malmö? Var är en advokat som hjälper mig att stämma Malmö Stad för brott mot Barnkonventionen, mänskliga rättigheter ja vad fan du vill.

Vilka förhoppningar har du att det då kommer att beslutas om seriespel som planerat?
– Rent krasst så känns det tufft att dra igång 1-2 Maj med tanke på de restriktioner som råder och inget lutar väl åt att de lättar på det så att vi kan spela. Men jag är en ”glaset är halvfullt människa” så jag har förhoppningar.

Hur kommer ni att förbereda er? Går det ens när man inte vet något?
– Vi måste göra oss redo att spela då. Det börjar stegras på träningarna och nu får vi börja jobba med en del fasta så man är redo där också när det är dags. Blir svårt att scouta Balkan när vi inte får spela matcher så jag får smyga i buskarna kring Rosengård i veckorna som kommer.

Hur kommer detta beslutet att påverka er i laget?
– Att det tar lite längre tid än vi hade tänkt att få sjunga vår segersång.

Om det nu blir uppskjutet igen, hur tycker du att seriespelet skall spelas i år?
– Dubbelserie alla dagar i veckan, tänk en seriefinal på julafton! Bästa julklappen någonsin.

Foto: Lola Nilsson

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close