skanesport_desktop-panorama-1

FotbollLunds BKNyheter

Eddie Tran i Lunds BK: ”Måste helt enkelt höja oss spelmässigt”

Hallå där…Eddie Tran i Lunds BK.

Hur är den personliga formen just nu?
– Just nu är formen helt ok, har precis kommit tillbaka från en liten överansträngning i ljumsken så formen är iallafall på rätt väg. Den rollen jag trivs bäst på är mittfältet såklart där jag kan styra tempot men även vara med i sista tredjedelen och göra poäng.

Hur har försäsongen och alla förberedelser gått för dig personligen?
– Försäsongen har personligen varit bra för mig, då jag fått speltid och varit skadefri genom hela försäsongen. Sedan tycker jag att alla försäsonger är upp och ner då man ska få in ett nytt spelsätt, formation och alla nya spelare ska visa upp sig och hitta sin plats i laget så ja, upp och ner skulle jag väl säga. Allmänt har vi lagt mycket fokus på att få ihop laget som grupp både på plan och utanför plan.

Ta oss igenom din karriär, vilka klubbar har du representerat?
– Allting började i Kulladals FF där jag spelade under en längre tid. Vi hade ett bra gäng tillsammans i Kulladal och det ledde till att hela laget flyttade över till BK Olympic där jag spenderade ett par år sedan blev det FC Rosengård i ett år och var med och tog upp dem till Ettan. Efter det blev det ett år i Kvarnby IK och efter ett bra år där så tog jag steget till Superettan i Varbergs BoIS. Därefter blev det ett år i Kristianstad FC och i Torns IF och numera i Lunds BK.

I söndags spelade ni er andra seriematch för säsongen. Bortamatch mot serie tippade topplaget Utsikten som för er del, slutade med förlust 0-2. Ta oss igenom matchen
– Jo det var en match där vi visste skulle bli tuff, bortamatch mot Utsikten är aldrig en lätt uppgift. Tidigt i matchen fick vi en man utvisad som visades sig göra det svårt för oss hela matchen. Men tycker att hela laget gör en krigarinsats där vi verkligen försöker och sliter. Vi har ett distansskott som träffar ribban vid ställningen 0-0, matchbilden hade kanske sett annorlunda ut om turen hade varit på vår sida. Efter en tid så blir de trötta ben och trötta huven och då straffar Utsikten oss och tar med sig tre poäng. Självklart är man inte nöjd med resultatet men vi får acceptera det, analysera det och blicka fram emot nästa match. Måste helt enkelt höja oss spelmässigt, vi vet vad vi kan och det är bara ut och köra. Lita på vår egen förmåga.

På lördag är det hemmamatch mot klassiska Åtvidaberg som gästar Klostergårdens IP. Vad vet du om dom sedan tidigare?
– Äntligen match igen. Det jag vet är att det är ett klassiskt lag och ett väldigt ungt lag. Uppladdningen inför denna uppgift är desamma som vilken match som helst. Analyserar våra motståndare samtidigt som vi nöter på vårt eget spel samt hur vi ska ta oss an deras svagheter kontra deras styrkor. Den matchbilden som vi vill åt är att vi ska ha mycket boll där tempot på bollen kommer vara avgörande. Det som kommer krävas för att ta hem tre poäng är att vi är fokuserade på uppgiften, följer vår gameplan och att vi verkligen går ut och litar på vår förmåga.

Hur ser status ut i laget?
– Statusen i truppen ser bra ut, dem flesta är på god väg och någon enstaka som är lite längre bak i sin rehab.

Hur ser du på konkurrenterna i serien säsongen 2021? Vilka bör göra upp om seriesegern och vilka riskerar att åka ur?
– Svårt o säga, man vet aldrig med Ettan. Alla lag kan slå alla. Ena året kan man vara ett topplag och andra året ett bottenlag. Så kan inte riktigt ge dig ett svar där.

Om du fick värva vilken spelar du ville till er trupp den här säsongen – vem skulle det bli och varför?
– Messi såklart. Vem annars. Behöver inte säga mer.

Det står lika i sista spelminuten. Vem i ditt lag avgör och på vilket vis?
– Jag tar en frispark som tyvärr prickar muren som hamnar på fötterna hos Rebin Asaad som sedan tar ett uselt avslut som prickar Dardan Mustafa i ryggen och bollen styrs in i mål.

Vem är din största förebild och varför?
– Min familj. Det är obeskrivligt vad dem betyder för mig.

En ojämn, blöt och mossig gräsmatta – eller konstgräs?
– Konstgräs.

Detta visste du inte om mig?
– Har varit med i en korvätartävling. Ja, jag förlorade.

Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close