skanesport_desktop-panorama-1

FotbollNyheterSkabersjö IF

Skabersjöklubbar blir utan klubblokal: ”Varför gör man skillnad på olika föreningar?”

Skabersjö IF och Skabersjö DFF kommer att bli utan klubblokal när det ska byggas bostäder på Svedalas gamla idrottsplats. Detta gör att föreningarnas naturliga mötesplats försvinner.
– Vi har varit väldigt tydliga med att vi måste ha en egen klubbstuga, det behöver inte vara något speciellt eller stort, bara det är något säger Jacob Eliasson klubbordförande i Skabersjö IF.

Kommunen har hänvisat klubbarna till en konferenslokal på tredje våningen i Aggarpshallen som är möjlig att hyra.
– Det är en allmän lokal som alla kan hyra och som vi kommer att dela med olika föreningar. Det går inte att lämna sina grejer där. Kommunen anser att den duger, men det gör inte vi. Vi vill ha ett eget utrymme, säger Jacob Eliasson till Lokaltidningen.

– Det kommer inte att finnas någon naturlig mötesplats längre. I värsta fall kommer tjejerna att vara ombytta och sedan åka direkt hem efter träningen säger Thomas Blomkvist som är ordförande i Skabersjö DFF till Lokaltidningen.

– Svedala IF har fått en klubbstuga, men vi har inte. Varför gör man skillnad på olika föreningar säger Jacob Eliasson, klubbordförande i Skabersjö IF.

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close