skanesport_desktop-panorama-1

FotbollNosaby IFNyheter

Besnik Llazani i Nosaby IF: ”Det finns många klubbar som mår extremt dåligt just nu”

I måndags kom beskedet från Svensk fotbollsförbundet att om nuvarande pandemirestriktioner kvarstår 23 april kommer seriestarten i de lägre förbundsserierna skjutas upp ännu en gång. Sannolikheten är att Skånes fotbollförbund kommer att följa SFF beslut. Det avgörande datum blir nu den 23 april. Om läget då är oförändrat ser det ut att seriestarten skjuts upp till tidigast 22-23 maj. 

Besnik Llazani, tränare i Nosaby IF, vad tycker du om beskedet?
– Det är självklart tråkigt besked att få. Vi har under en längre tid planerat inför en seriestart i början av maj. Detta ställer till det i planeringen. Med det sagt får vi lita på att de som tar besluten tar välgrundade beslut. Det går att ifrågasätta besluten men jag är ingen expert, bäst att låta bli.

Vilka förhoppningar har du att det då kommer att beslutas om seriespel som planerat?
– Mina förhoppningar är inte särskild höga just nu.

Hur kommer ni att förbereda er? Går det ens när man inte vet något?
– Vi fortsätter att träna inför en seriepremiär i början av maj. Skulle detta ändras får vi tänka om. Det går självklart att förbereda sig men det är inte optimalt.

Hur kommer detta beslutet att påverka er i laget?
– Det kommer vara ett bakslag för alla i laget men det gäller att ställa om och att acceptera läget. Vi vet alla hur världen ser ut just nu och att ställa om börjar bli det normala.

Vilka konsekvenser ser du att en uppskjuten seriestart kan få för fotbollsklubbarna?
– Det finns många klubbar som mår extremt dåligt just nu. Klubbar som förlorar intäkter och spelare/medlemmar. Frustrationen och irritationen börjar växa sig allt större bland småklubbarna. Många spelare som slutar i brist på motivation vilket påverkar folkhälsan och samhället negativt.

Om det nu blir uppskjutet igen, hur tycker du att seriespelet skall spelas i år?
– Försöka behålla seriespelet intakt. Dubbelmöten och kanske förlänga den med några veckor om det behövs.

Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close