skanesport_desktop-panorama-1

FotbollNyheterRåå IF

”Det är något väldigt fel när man ser bilder från helgen med alla människor som är på Skansen”

I veckan kom beskedet från Svensk fotbollsförbundet att om nuvarande pandemirestriktioner kvarstår 23 april kommer seriestarten i de lägre förbundsserierna skjutas upp ännu en gång. Sannolikheten är att Skånes fotbollförbund kommer att följa SFF beslut. Det avgörande datum blir nu den 23 april. Om läget då är oförändrat ser det ut att seriestarten skjuts upp till tidigast 22-23 maj.

Hampus Freij och Petter Nilsson, tränare i Råå IF, vad tycker du om beskedet?
– Först och främst är det ju tråkigt för grabbarna att inte få spela matcher, men med tanke på övriga restriktioner i landet så var det väl ganska väntat. Sen personligen tycker jag det är något väldigt fel när man ser bilder från helgen med alla människor som är på Skansen , men i allsvenskan får ingen gå in på arenan och barn och ungdomsfotboll får inte spelas och inte heller serier under division 1, för mig är det helt galet att det kan vara så.

Vilka förhoppningar har du att det då kommer att beslutas om seriespel som planerat?
– Förhoppningen är att vi iaf får börja spela 22/23 maj som senast, det viktigaste för vår del är att vi får spela en hel serie och inte en halv i år igen

Hur kommer ni att förbereda er? Går det ens när man inte vet något?
– Vi förbereder oss oavsett när seriestart är genom att fortsätta jobba med det vi gjort hela året. Pratar väldigt mycket om hur vi vill spela och vilka beteende vi jobbar efter, hur vi vill agera med boll och utan boll. Men självklart med restriktioner om 8 grupper så är det tufft.

Hur kommer detta beslutet att påverka er i laget?
– Det kommer inte påverka oss nämnvärt utan min och Petters uppgift tillsammans med övrig stab är att se till att spelarna är fortsatt motiverade och framförallt tycker det är kul att komma till fotbollsträning trots att man begränsats i sättet att träna, detta har varit nyckelordet för oss i år , glädje.

Vilka konsekvenser ser du att en uppskjuten seriestart kan få för fotbollsklubbarna?
– Konsekvenserna det kan få i längden är ju tyvärr att folk slutar spela fotboll och idrotta och då tänker jag främst på barn och ungdomar där matchspel och tävling är otroligt viktigt.

Om det nu blir uppskjutet igen, hur tycker du att seriespelet skall spelas i år?
– Som jag sagt tidigare så tycker vi att det viktigaste är att vi får spela en full serie och inte en halv serie.

Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close