skanesport_desktop-panorama-1

FotbollLandskrona BoISNyheter

Filip Ottosson i BoIS: ”Vi gjorde en bra och stabil match som helhet”

På lördag spelar Landskrona BoIS sin nästa match i Superettan efter vinsten mot IFK Värnamo förra helgen. Skånesport ringde upp Filip Ottosson för att kolla läget inför matchen.

Hur är den personliga formen just nu och i vilken roll på planen trivs du bäst?
– Formen känns bra, jag känner mig pigg i kroppen. Jag trivs bäst på centralt mittfält för där känner jag att jag kan utnyttja mina främsta egenskaper som bäst.

Hur har försäsongen och alla förberedelser gått för dig personligen?
– Försäsongen har gått bra för egen del. Har kommit in i mitt nya lag på ett bra sätt redan från början.

Ta oss igenom din karriär, vilka klubbar har du representerat?
– Började spela fotboll i Eskilsminne IF som liten och spelade där fram till och med 2018. Året efter spenderade jag i Västerås SK. 2020 var jag tillbaka i Eskilsminne och sedan började jag spela i Landskrona BoIS denna säsongen.

I lördags var det äntligen dags för seriepremiär i Superettan. Hemmamatch mot Värnamo och en säker premiärsegern med 2-0. Du stod för 1-0 målet och var även assist till 2-0 målet. Ta oss igenom matchen.
– Vi gjorde en bra och stabil match som helhet. Tycker vi var det bättre laget i stort sett hela matchen och det kändes som en trygg vinst som vi är nöjda med. Det vi behöver göra till nästa match är att fortsätta vara noggranna i försvarsspelet och anfallsspelet.

Till helgen är det ny match borta mot Östers IF. Vad vet du om laget sedan tidigare?
– Öster är ett bra lag som avslutade serien förra året med väldigt bra resultat och hamnade högt upp i tabellen. Jag tror att det kommer bli en jämn match men jag hoppas att vi kommer ta initiativet och styra spelet från början samt vara kompakta och aggressiva i försvarsspelet. Vi kommer ladda upp som vanligt inför match med bra mat i bussen på väg till matchen och sedan laddar varje spelare på sitt eget sätt.

Hur ser status ut i laget?
– Vi har i stort sätt hela truppen tillgänglig men några är fortfarande inte redo för match än.

Hur ser du på konkurrenterna i serien säsongen 2021? Vilka bör göra upp om seriesegern och vilka riskerar att åka ur?
– Det känns som att årets upplaga av Superettan är extremt jämn och det är svårt att säga vilka som kommer vara i toppen respektive botten.

Om du fick värva vilken spelar du ville till er trupp den här säsongen – vem skulle det bli och varför?
– Jag är väldigt nöjd med den truppen vi har men jag hade inte tackat nej till Lionel Messi.

Det står lika i sista spelminuten. Vem i ditt lag avgör och på vilket vis?
– Jag tror att Robin Hofsö kommer göra en del mål för oss i år så han avgör i sista minuten med huvudet på ett inlägg.

Vem är din största förebild och varför?
– Har ingen speciell förebild just nu men jag gillade Andres Iniesta när jag var yngre för han spelade en fotboll som tilltalade mig väldigt mycket.

En ojämn, blöt och mossig gräsmatta – eller konstgräs?
– Jag föredrar gräs framför konstgräs men är gräset alldeles för dåligt väljer jag en bra konstgräsplan istället.

Detta visste du inte om mig?
– En sak många blir förvånade över är att jag inte gillar choklad.

Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close