skanesport_desktop-panorama-1

FotbollNyheterVeberöds AIF

Jonas Stridsberg tränare i Veberöds AIF: ”Nu vill vi igång och få tävla”

I veckan kom beskedet från Svensk fotbollsförbundet att om nuvarande pandemirestriktioner kvarstår 23 april kommer seriestarten i de lägre förbundsserierna skjutas upp ännu en gång. Sannolikheten är att Skånes fotbollförbund kommer att följa SFF beslut. Det avgörande datum blir nu den 23 april. Om läget då är oförändrat ser det ut att seriestarten skjuts upp till tidigast 22-23 maj.

Jonas Stridsberg, tränare i Veberöds AIF, vad tycker du om beskedet?
– Nu vill vi igång och få tävla, utmanas och spela serie med dubbelmöten. Gräsplanerna börjar bli redo för fotboll och då vill man igång. Får avvakta, fortsätta förbereda oss som om det ska bli seriestart den 2 maj. Blir det framflyttat, får vi acceptera det, hålla modet uppe och fortsätta utveckla vårt spel i väntan på seriestart.

Vilka förhoppningar har du att det då kommer att beslutas om seriespel som planerat?
– Vi hoppas och tror, försöker lägga fokus på att förbereda oss maximalt. Blir det inte av som planerat, tar vi det därifrån.

Hur kommer ni att förbereda er? Går det ens när man inte vet något?
– Som jag nämnde tidigare, fullt fokus på att vara redo när det är dags. Tiden vi väntar får vi försöka använda till att bli bättre och bättre som lag.

Hur kommer detta beslutet att påverka er i laget?
– För Tommy och mig gäller det att peppa och försöka hålla modet uppe. Killarna är riktigt på hugget och det vill vi såklart inte tappa om det flyttas fram.

Vilka konsekvenser ser du att en uppskjuten seriestart kan få för fotbollsklubbarna?
– Tyvärr drabbar det framför allt ungdomsfotbollen. Hoppas att klubbarna inte tappar alltför många unga spelar. Andra konsekvenser är ekonomi och intresse. Idrott är fantastiskt, hoppas idrottsvärlden får leva upp igen inom det snaraste.

Om det nu blir uppskjutet igen, hur tycker du att seriespelet skall spelas i år?
– Vi får acceptera dom restriktioner som gäller och kommer gälla framöver. Dom kan vi inte påverka. Hoppas och tror på dubbelmöten. Blir det enkelserie får vi ta det. Tråkigt att så många har drabbats hårt av pandemin. Nu hoppas vi på att få kontroll över situationen och att världen får återgå till en så normal vardag som möjligt inom det snaraste.

Foto: Privat

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close