skanesport_desktop-panorama-1

InnebandyMalmö FBCNyheter

Patric Johansson tar över Malmö FBC`s herrlag

Det blir ett nygammalt namn vid rodret när Patric Johansson tar över Malmö FBC herrlag i Allsvenskan. Patric har ett förflutet i Malmö då han säsongen 15-16 tog upp laget till Allsvenskan efter att varit helt överlägsna i Division 1. Säsongen därpå etablerade han laget i Allsvenskan. Succén gick inte obemärkt förbi och Patric rekryterades därefter till SSL-laget FC Helsingborg. Men är alltså tillbaka i Malmö igen och avtalet är skrivet över tre säsonger.

– I vår tränarjakt har vi noggrant analysera vilken tränartyp som skulle passa gruppen och föreningen, därifrån var det inte svårt att komma fram till att Patric stod överst på listan! Patric kändes klockrent för att han har varit i Malmö tidigare och förutom sportsliga framgångar var väldig populär i spelargruppen. Dessutom har Patric sedan han lämnade Malmö efter säsongen 16-17 har han byggt på med värdefull rutin från SSL. Patric är laddad och en perfekt matchning för oss. Jag är stolt att Patric valde Malmö säger Magnus Dahlström i Sportgruppen i ett pressmeddelande.

– Jag trivdes väldigt bra både med laget och föreningen när jag var här senast och att återigen få möjligheten att träna Malmö FBC känns både inspirerande och utmanande. Jag ser fram emot att tillsammans med laget försöka nå nya framgångar säger Patric Johansson.

Allsvenskan Södra har alla ingredienser att bli en riktigt rysare nästa säsong! Dels så trillade två ”södra” lag (Höllviken och Fagerhult) ner från säsongens SSL och just nu har dessutom bägge lagen (Karlstad och Warberg) som kvalt mot SSL underläge i sin avgörande matchserie. Lägg därtill att den serieutredning som har
gjorts under säsongen kan utmynna i en tillspetsning av Allsvenskan till säsongen 22-23, som i så fall innebär att det krävs en topp sex-placering för ett allsvenskt kontrakt.

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close