skanesport_desktop-panorama-1

FotbollMalmö City FC

Rossi: ”Blir det inga dubbelmöten – förbered för 2022 och spela ingen enkelserie alls”

Förra veckan kom beskedet från Svensk fotbollsförbundet att om nuvarande pandemirestriktioner kvarstår 23 april kommer seriestarten i de lägre förbundsserierna skjutas upp ännu en gång. Sannolikheten är att Skånes fotbollförbund kommer att följa SFF beslut. Det avgörande datum blir nu den 23 april. Om läget då är oförändrat ser det ut att seriestarten skjuts upp till tidigast 22-23 maj.

Georg ”Rossi” Eterovic, tränare i Malmö City FC, vad tycker du om beskedet?

Vilka förhoppningar har du att det då kommer att beslutas om seriespel som planerat?
– Det viktigaste är trots allt folks hälsa och välmående i samhället. Det måste gå först. Men min önskan och förhoppning är att vi kan starta seriespelet som planerat.

Hur kommer ni att förbereda er? Går det ens när man inte vet något än?
– Vi får vara så noga vi kan och göra vårt bästa. Visst sliter det på grabbarna att inte kunna spela matcher. Man tränar för matcherna men just nu är det Viktigt och få ett bra besked som står fast och något vi kan rätta oss efter.

Hur kommer detta beslutet att påverka er i laget? Som alla lag blir det väldigt viktigt.
– Vi förbereder oss som ett elitlag sett med våra resurser och Möjligheter så skillnaden där är inte så stor. Vi utgår att vi får starta snart.

Vilka konsekvenser ser du att en uppskjuten seriestart kan få för fotbollsklubbarna?
– Är det två veckor går det säkert bra men skulle det ta ytterligare månader ser jag det som svårt och motivera spelare och bara träna.

Om det nu blir uppskjutet igen, hur tycker du att seriespelet skall spelas i år?
– Blir det uppskjuten två veckor så förlänger man serien till November. Eller så fortsätter serien till efter jul o nyår och man spelar färdigt. Alla har tillgång till någon form av konstgräs så det ser jag som möjligt. Dubbelmöten är extremt viktigt och det ska man bibehålla. Blir det inga dubbelmöten så tycker jag man ska förbereda sig för 2022 och inte spela en enkelserie alls.

Related Articles

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2