skanesport_desktop-panorama-1

InnebandyMalmö FBCNyheter

Succespelaren Maja Ekström förlänger med Malmö FBC

Unga Maja Ekström kom till Malmö FBC för två säsonger sedan och succén har varit ett faktum. Maja som främst har utmärkt sig som en sylvass avslutare i sista tredjedelen har tagit ytterligare kliv under säsongen och vuxit fram till en absolut toppspelare i Svenska Superligan.

Maja Ekström som är född 2002 kom till Malmö FBC inför säsongen 19/20. Trots att det var hennes första säsong i världen bästa liga lät inte succén vänta på sig. För efter bl.a 36 poäng på 24 matcher var Maja högst delaktig i lagets bästa placering någonsin och hon utnämndes även till ”Årets Rookie”. Den här säsongen följde Maja upp sin prestation och fick dessutom spela sitt första slutspel. Där hon med sina 5 poäng blev bästa poängplockare i laget och i grundserien blev det 32.

– Maja kom till oss som en av Skånes mest spännande ”talanger”. En talang som hon med sitt inre driv tillsammans med våra förutsättningar och lagkamrater fått henne att växa fram till en toppspelare i ligan. Och vi är bara början säger Jessica Jensen i Sportgruppen.

– Jag tycker att Maja har utvecklats enormt den här säsongen, såväl fysiskt, mentalt och innebandymässigt. Maja är en sylvass avslutare i sista tredjedelen och det är lätt hänt att man bara tittar på poängen framåt, men jag vill gärna lyfta Majas defensiva kvalitéer som hon verkligen har utvecklat den här säsongen. En ack så viktig detalj är hennes fantastiska återerövringsspel i offensiv zon, där tycker jag hon definitivt är en av ligans skickligaste spelare säger huvudtränaren Mikael Jeppsson.

Fotograf: Peter Lindblad

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close