skanesport_desktop-panorama-1

FotbollNyheterStaffanstorp United FC

Kim Johansson i Staffanstorp United: ”Jag vet faktiskt inte själv vad jag vill längre”

Förra veckan kom beskedet från Svensk fotbollsförbundet att om nuvarande pandemirestriktioner kvarstår 23 april kommer seriestarten i de lägre förbundsserierna skjutas upp ännu en gång. Sannolikheten är att Skånes fotbollförbund kommer att följa SFF beslut. Det avgörande datum blir nu den 23 april. Om läget då är oförändrat ser det ut att seriestarten skjuts upp till tidigast 22-23 maj.

Kim Johansson, tränare i Staffanstorp United, vad tycker du om beskedet?
– Vad jag tycker spelar inte någon roll, sen är det klart att det inte är kul. Pandemin är långdragen och vi får alla göra vårt för att dra vårt strå till stacken. Jag tycker det jobbigaste är att det kommer nya besked varje månad, vilket innebär att man måste förbereda sig för seriestart om och om igen, vilket tär på kropp och huvud.

Vilka förhoppningar har du att det då kommer att beslutas om seriespel som planerat?
– Inga förhoppningar alls faktiskt. Vi får anpassa oss. En full serie är att önska, sen tvivlar jag på att det blir av.

Hur kommer ni att förbereda er? Går det ens när man inte vet något?
– Just nu har vi premiär om två veckor, så nu måste vi förbereda oss tills vi får ett nytt besked. Alla lag har samma förutsättningar, så vi gör så gott vi kan.

Hur kommer detta beslutet att påverka er i laget?
– Alla spelare och ledare är tyvärr rätt vana nu vid att beslut skjuts upp eller ändras. Vi krigar på och ser till att ha roligt på träningarna.

Vilka konsekvenser ser du att en uppskjuten seriestart kan få för fotbollsklubbarna?
– Är nog olika från klubb till klubb. Det är väldigt svårt att spekulera. Vi behöver röra oss och då är fotbollsträningen en frizon för alla.

Om det nu blir uppskjutet igen, hur tycker du att seriespelet skall spelas i år?
– Jag vet faktiskt inte själv vad jag vill längre. Önskar att man sätter ett datum som man är 99% säker på att vi kan köra igång på. Då har man något att rätta sig till.

Foto: Lola Nilsson

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close