skanesport_desktop-panorama-1

InnebandyMalmö FBCNyheter

Schweizisk landslagsspelare till Malmö FBC

Första nyförvärvet för Malmö FBCs damlag heter Esther ”Jeya” Jeyabalasingam och kommer ifrån Red Ants Rychenberg Winterthur i den schweiziska högstaligan, där hon har en tongivande roll. ”Jeya” är även med i Schweiz bruttotrupp till kommande VM.

– Jeya” (född 1999) kommer till Malmö FBC för att spela innebandy kombinerat med studier. Idag spelar hon för Red Ants Rychenberg Winterthur som något överraskade slog ut topplaget Piranha Chur i kvartsfinalen men sen tog det stopp mot den kommande mästaren.

– Vi har en lång erfarenhet av schweiziska spelare i laget och ”Jeya” blir den fjärde i ordningen genom åren. Skillnaden är att de tre tidigare har varit etablerade landslagsspelare när de kom till oss och att avtalen endast varit för en säsong i taget. Med detta har det funnits för- och nackdelar. Nu ska det därför bli spännande
att följa en spelare som är på väg att slå sig in i landslaget och kommer till oss med en längre tidshorisont säger Jessica jensen i Sportgruppen.

– I have decided to play for Malmö next season. The professional work of the club and the good training opportunities have convinced me. I am also looking forward to the chance to get to know the high tempo and the passing quality in the SSL and to improve my own game säger ”Jeya”.

– Vi har haft en dialog och följt ”Jeya” sedan i slutet av förra året och det ska bli spännande att följa hennes fortsatta utveckling hos oss. Spelmässigt är det en tvåvägsspelande med hög arbetskapacitet som jag ser ska passa väl in i vårt spelsätt säger tränaren Mikael Jeppsson.

Foto: Irène Tschümperlin

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close