skanesport_desktop-panorama-1

FotbollLunds BKNyheter

Carl Thulin: ”Vi har absolut som ambition att vara med på övre halvan”

Hallå där…Carl Thulin i Lunds BK.

Hur är den personliga formen just nu? Vilken roll på planen trivs du bäst i och varför?
– Den är bra, vi har tränat på bra och nu när serien dragit igång blir matchtempot bättre o bättre. Jag trivs bäst som mittback av den enkla anledningen att det är där jag är van vid att spela, så det sitter i ryggmärgen och kommer naturligt.

Hur har försäsongen och alla förberedelser gått för dig personligen?
– Det har varit som det är på en försäsong, upp och ner. Några bra perioder blandat med sämre men jag känner att jag har mer att ge och jag hoppas jag kan visa det nu i seriespelet.

Ta oss igenom din karriär, vilka klubbar har du representerat?
– Började i Svalövs BK och var där fram till jag var 14. Sen blev det Helsingborgs IF fram till förra året med utlåningar till Ängelholm och Eskilsminne däremellan. Detta året blev det Lunds BK.

Hur ser du på konkurrenterna i serien säsongen 2021? Vilka bör göra upp om seriesegern och vilka riskerar att åka ur?
– Under de senaste åren i Ettan har jag lärt mig att alla lag verkligen kan slå alla i denna serien och det är väldigt svårt att tippa på förhand vem som ska va i toppen eller botten. Så fokuserar mer på oss själva och vi har absolut som ambition att vara med på övre halvan.

Om du fick värva vilken spelar du ville till er trupp den här säsongen – vem skulle det bli och varför?
– Han där Lionel Messi är ju ganska bra.

Det står lika i sista spelminuten. Vem i ditt lag avgör och på vilket vis?
– Dardan trycker in den med huvudet på inlägg från Jesper Strid.

Vem är din största förebild och varför?
– Det är ett gäng olika, allt från spelare och ledare man haft genom åren till familjen. Så ingen speciell utan mer att jag försöker tänka på saker jag lärt mig av olika personer för att kunna bli bättre och utvecklas.

En ojämn, blöt och mossig gräsmatta – eller konstgräs?
– Alltid gräsmattan.

Detta visste du inte om mig?
– Hmm.. att jag spelat på alla olika positioner genom åren, allt från målvakt till anfallare. Även under de senaste åren har jag spelat en del ytterback och innermittfältare.

Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close