skanesport_desktop-panorama-1

HandbollIFK YstadNyheter

IFK Ystad – ”Klubben för alla – lika villkor och samma möjligheter”

I samarbete med Sparbanken Skåne, Akea – Part of Eleda Group och Hassel AB lanserar IFK Ystads HK ”Klubben för alla – lika villkor och samma möjligheter”.

Studier visar att barn och unga rör sig för lite. Ett fåtal når rekommendationen om minst en timmes fysisk aktivitet om dagen. Därtill tillkommer att idrott är dyrt och att det alltmer har kommit att bli en klassfråga. Avgörande är att sänka inträdesbarriärerna till idrotten och därför lanseras nu ett tredelat koncept för ungas handbollsaktiviteter.

– För oss är det viktigt att alla barn och unga ska ha möjlighet att börja spela handboll och fortsätta spela handboll. Det ska inte handla om familjens ekonomiska förutsättningar säger Joakim Öhrström, ordförande i IFK Ystads HK i ett pressmeddelande.

De tre grundstenarna i konceptet är: Gratis handboll för alla, ge vidare och en stödfond. Det innebär att alla barn och ungdomar som spelar handboll i IFK Ystad HK kommer att kunna göra det gratis, den enda kostnaden som tillkommer är den låga obligatoriska medlemsavgiften.

Klubben startar också upp en verksamhet som kommer att kallas ”Ge vidare”. Detta är till för att medlemmarna ska kunna ge vidare skor och träningskläder som har blivit för små men som har mycket mer att ge. ”Ge vidare” kommer att bidra till en minskad kostnad för de familjer som inte har möjlighet att köpa all utrustning som krävs och det är dessutom ett utmärkt sätt att arbeta för en hållbar konsumtion och produktion.

Den tredje grundstenen är en ny stödfond. Fonden skall främja, uppmuntra och stödja barn och ungdomars möjlighet till träning och rörelse. Den kommer bland annat att rikta sig till de familjer som behöver ekonomiskt stöd till exempelvis träningsutrustning, cuper och träningsläger.

-Det finns de föräldrar som inte har råd att följa med sitt barn på en cup, där barnet får åka själv eller i värsta fall där barnet hittar på en ursäkt för att inte följa med. Vi tycker att det är alla barns rättighet att få ha sina föräldrar stående bredvid planen, applåderandes och hejandes. Den möjligheten skapar vi genom denna fond, säger Joakim Öhrström, ordförande i IFK Ystads HK.

Så här säger klubbens tre samarbetspartner om satsningen:

– Det är välkänt att fysisk aktivitet hjälper oss att må bra, hålla stress på avstånd och klara vardagen. Alla barn behöver få möjlighet att bygga upp sitt välmående, utan stora kostnader för familjerna. Vi tror att detta är en satsning som kommer göra skillnad för många, inte minst i dessa tuffa pandemitider, säger Patrik Hansson, kontorschef för Sparbanken Skåne i Ystad.

– Akea värderar idrott högt och Föreningslivet är en vital del av vårt hållbara samhälle. I IFK Ystad finns den goda kraften, humankapitalet, som kan flytta ungdomar från ett ställe till ett bättre Plattformen inkluderar och präglas av ”alla ska med. Plattformen kommer positivt påverka nästa generation. Vi är stolta partners, säger Ingemar Queckfeldt, Head of Sponsorship på Akea – Part of Eleda Group

– Vi vill ge flera möjlighet att idrotta utan att det är pengarna som styr. IFK Ystad värnar om lika villkor och samma möjligheter för alla. Bra ledarskap och engagerade medlemmar värnar om barn och ungdomars hälsa. Det är viktigt att fånga upp barn tidigt då idrottande ger många hälsofördelar och gemenskap. Vi ser oss priviligierade som kan få möjligheten att samarbeta i detta projekt, Klubben för alla, säger Anders Hassel, Hassel AB

Klubben är oerhört stolt över att kunna presentera denna satsning som förhoppningsvis kommer att skapa skillnad och möjligheter för barn och unga.

– Vi tror att när en idrottsaktivitet inte kostar så kommer fler barn och ungdomar att prova på att idrotta, vilket leder till ökad fysisk aktivitet, som i sin tur resulterar i god hälsa och välbefinnande.

Foto: IFK Ystad

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close