skanesport_desktop-panorama-1

FotbollNyheterÖsterlens FF

Albin Önneflod i Österlen FF: ”Tror och hoppas att det vänder på lördag”

Hallå där…Albin Önneflod i Österlen FF som imorgon lördag jagar årets första seger när man möter bottenlaget FC Linköping City.

Hur är den personliga formen just nu? Vilken roll på planen trivs du bäst?
– Tycker jag är i mycket bra fysisk form. Trivs bäst som box till box spelare på mittfältet, där jag kan använda min fysik och spelförståelse. Men känner också att jag kan behärska mer defensiva positioner.

Hur har försäsongen och alla förberedelser gått för dig personligen?
– Försäsongen har varit väldigt bra för mig. Känner att jag utvecklats som fotbollsspelare av tuffa träningar och försäsongsmatcher.

Ta oss igenom din karriär, vilka klubbar har du representerat?
– Började spela i S.t Olofs IF som är min moderklubb. Efter det spelade jag i IFK Simrishamn och nu Österlen FF.

I lördags spelade ni er fjärde seriematch för säsongen. Hemma mot Tvååkers IF som slutade 0-1. Fortfarande är ni utan någon vinst.
– Tvååker är ett fysiskt tufft lag att möta. Vi kommer tyvärr inte upp i den nivå jag vet vi kan spela på. Det kändes som Tvååker fick matchen dit dom ville, många närkamper och ganska långsamt tempo. Vi släpper tyvärr in ett mål tidigt och får jobba i uppförsbacke efter det. I föregående matcher tycker jag vi spelat bra och skapat många chanser men inte varit tillräckligt effektiva i avslutningslägena. Tror och hoppas att det vänder på lördag när vi möter Linköping.

På lördag är det bortamatch mot FC Linköping City. Vad vet du om just detta laget sedan tidigare?
– Har ingen större koll på vårat motstånd. Om vi kommer upp i nivå är jag övertygad om att vi kan få med oss ett bra resultat hem från Linköping. Vi kommer få en bra uppladdning då vi åker upp till Linköping och bor på hotell dagen innan match.

Hur ser status ut i laget inför helgens match?
– Vad jag vet är Victor, Erik och Freddie på skadelistan.

Hur ser du på konkurrenterna i serien säsongen 2021? Vilka bör göra upp om seriesegern och vilka riskerar att åka ur?
– Ingen aning. Känns som en öppen serie.

Om du fick värva vilken spelar du ville till er trupp den här säsongen – vem skulle det bli och varför?
– Frans Blomqvist. Han har unika kvalitéer.

Det står lika i sista spelminuten. Vem i ditt lag avgör och på vilket vis?
– Fröjdh knorrar in en frispark.

Vem är din största förebild och varför?
– Zlatan.

En ojämn, blöt och mossig gräsmatta – eller konstgräs?
– Jag tar nog gräs.

Detta visste du inte om mig?
– Att jag har gjort 8 mål i en match.

Foto: ÖFF

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close