skanesport_desktop-panorama-1

FotbollLunds BKNyheter

Plakalo om det röda kortet: ”Kan inte säga mer än att han tog fel beslut”

På lördag möter Lunds BK obesegrade Lindome på Klostergården. Man får göra det utan sin avstängde målvakt Emir Plakalo som blev utvisad i senaste matchen.
– Jag kan inte säga mer än att han tog fel beslut.

Förra helgen mötte ni Trollhättan på bortaplan och var sekunder från säsongens första trepoängare. Ni ledde matchen men på stopptid hände något som ledde fram till att du fick rött kort och på en indirekt frispark kvitterade hemmalaget och matchen slutade, 2-2. Berätta, vad hände?
– Det var en jättetuff match i lördags. Första halvlek hade vi problem att etablera spelet. Men i andra halvlek gjorde vi ett riktigt bra jobb. Det var fantastiskt att se hur alla kämpade för varandra. Vi lyckades vända till 2-1 men tyvärr vi tappade vi segern i sista sekunderna av matchen. Tyvärr sånt händer i fotbollen. Trollhättan slog ett inlägg i sista minuten och jag gick ut för att plocka bollen. Jag hade den i händerna när deras spelare tacklade mig och jag landade fel och fick ont. Jag skrek impulsivt på mitt språk utan att jag riktade något till någon annan utan för mig själv. Domaren vände sig om och visade mig rött kort och indirekt frispark för Trollhättan. Därefter gjorde de mål. Jag kan inte säga mer än att han tog fel beslut. Han borde blåsa frispark för mig vilket är solklart. Jag väntar fortfarande på beslut från SFF hur lång avstängningen blir.

Hur är din egen känsla så här några dagar efter helgens match?
– Det är klart att man är besviken efter det som hände, men vi tar med oss det positiva och fortsätter kämpa vidare.

Hur är stämningen i laget efter helgens match?
– Stämningen är bra som vanligt. Vi har stark grupp och jag är inte orolig för kommande matcherna. Vi är på bra väg.

Efter fyra spelade seriematcher så är ni fortfarande utan vinst. Vad är din förklaring till det?
– Det är klart att man vill vinna varje match, men ettan är serien där alla kan vinna mot alla. Det är bara att fokusera och ta en match i tag.

Hur ser du på konkurrenterna i serien säsongen 2021? Vilka bör göra upp om seriesegern och vilka riskerar att åka ur?
– Jag är inte så fokuserad på de andra, det viktigaste är att vi gör vårt bästa och försöka göra allt att vinna matcherna.

Vad gör du i det civila? Plugg/jobb?
– Just nu är jag bara fokuserad på fotboll, dock är jag utbildad fysioterapeut.

Vilka saker kan du inte vara utan i ditt liv?
– Jag har inte någon specifikt sak, utan är det andra saker som är mycket mer viktiga för mig. Tiden spenderar jag med min fästmö och familjen till exempel. Det är det viktigaste för mig.

Nämn något som gör dig glad V/S gör dig ledsen/rädd?
– Det som gör mig gladast är att mina nära och kära är bra, friska och hälsosamma. Allt annat är inte så viktigt för mig.

Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close