skanesport_desktop-panorama-1

FotbollNyheter

Superettan: Skåningar bland de nominerade

Nu presenterar Svensk Elitfotboll och Unibet de nominerade till Månadens spelare samt Månadens tränare i Superettan för april månad.

Utmärkelserna Månadens Spelare och Månadens tränare i Superettan presenteras av Svensk Elitfotboll i samarbete med Unibet. Priset går till den spelare eller tränare som gjort bäst bestående sportsliga avtryck under den senaste månaden. Varje vinnare av Månadens spelare och Månadens tränare i respektive liga får 10 000 kronor vardera från elitfotbollens huvudsponsor Unibet, som kommer användas till valfritt CSR-projekt inom klubben.

Varje månad utses tre finalister för respektive pris, genom en jury bestående av samtliga klubbars tränare och utvalda sportjournalister. Även representanter från Unibet ingår i juryn. Därefter får landets supportrar möjlighet att rösta fram vilken av finalisterna som de anser ska vinna genom en omröstning på superettan.se. En totalsumma räknas sedan samman där media, lagkaptener och supportrar står för varsin tredjedel och en vinnare utses.

Nu kan supportrar kan lägga sin röst för Månadens spelare och tränare i april, genom att gå in på superettan.se

Nominerade till månadens spelare i Superettan i april:

Marc Rochester Sörensen, Östers IF
Öster är obesegrade och toppar tabellen i Superettan med sina sju poäng. Danske Rochester Sörensen har gjort två av lagets fyra mål än så länge.

Mathias Karlsson, GAIS
Göteborgarnas burväktare har täppt igen totalt och efter tre spelade matcher ligger GAIS tvåa i Superettantabellen med sina sju poäng och noll insläppta mål.

Wilhelm Loeper, Helsingborgs IF
Helsingborg har gjort sex mål framåt och hälften av dem har Wilhelm Loeper spelat fram till. Laget är fortsatt obesegrade med en seger och två oavgjorda i april.

Nominerade till månadens tränare i Superettan i april:

Özcan Melkemichel, AFC Eskilstuna
Melkemichels AFC Eskilstuna ligger femma efter två oavgjorda och en seger i april. Men det som verkligen sticker ut är hur man fått ordning på försvarsspelet. Tre matcher spelade, noll mål insläppta.

Robin Asterhed och Jonas Thern, IFK Värnamo
Nykomlingen IFK Värnamo har överraskat de flesta och parkerar just nu på tredjeplatsen med sina sex inspelade poäng. Hur långt kan det här leda för firma Asterhed/Thern?

Stefan Jacobsson, GAIS
Noll insläppta mål och en andraplats i tabellen. Har Stefan Jacobsson fått ordning på det GAIS som kämpade i botten i fjol? En fin aprilmånad tyder på det.

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close