skanesport_desktop-panorama-1

FotbollIFK MalmöNyheter

Emil Johansson i IFK Malmö: ”Gör vi det vi vet att vi är bra på så kommer vi att vinna”

Hallå där…Emil Johansson i IFK Malmö som imorgon söndag tar emot tippade topplaget Utsiktens BK  på Malmö stadion.  

Hur är den personliga formen just nu?
– Den personliga formen känns bra. Tränade på hårt i vintras vilket jag känner har gett resultat.

Hur har försäsongen och alla förberedelser gått för dig personligen?
– Jag tycker att det har gått bra. Vi hade många spelare som provtränade under försäsongen så det var en stor rotation på spelare innan vi satte truppen. Trots Corona så lyckades vi få till bra matcher mot andra Ettanlag, så med tanke på omständigheterna var försäsongen bra.

Ta oss igenom din karriär, vilka klubbar har du representerat?
– Började spela fotboll i Furulunds IK, sen var det dags för Lunds BK innan det blev Malmö FF i samband med att jag började högstadiet på akademin. Efter Malmö blev det Trelleborgs FF och sedan en säsong i Torns IF innan det blev IFK Malmö som jag varit i de två senaste säsongerna.

I lördags spelade ni bortamatch mot Qviding FIF och matchen slutade mållös, 0-0. Ta oss igenom matchen
– Det var en tuff match, två fysiska lag som försvarade sig bra vilket resultatet vittnar om. Jag hoppas alltid på 3 poäng men 1 poäng på bortaplan tycker jag inte vi ska hänga läpp för. Jag tycker vi måste bli farligare på sista tredjedelen i det uppställda spelet, vilket jag hoppas och tror vi kommer träna mer på framöver.

På söndag är det hemmamatch mot Utsiktens BK. Vad vet du om laget sedan tidigare?
– Helt ärligt vet jag inte så mycket om de andra lagen i Ettan mer än de övriga lagen i Skåne. Det jag vet om Utsikten är att det är ett väldigt bra lag som är tippade att vinna serien och att de går in i matchen på söndag som favoriter. Vi har gjort väldigt bra prestationer på Malmö stadion tidigare och jag hoppas på att det blir en ny stark prestation på Lördag. Gör vi det vi vet att vi är bra på så kommer vi att vinna, mer än så säger jag inte nu.

Hur brukar du ladda upp inför en match?
– Innan match brukar jag förbereda mig med bra mat och sömn dagen innan match. Under matchdag försöker jag äta en stabil frukost och sen en lättare lunch. I omklädningsrummet blir det mycket musik ovh pingis innan vi samlas för att ha matchgenomgång.

Hur ser status ut i laget inför helgens match?
– Vi har fortfarande en del borta på grund av skada. Just nu tror jag vi har 5 stycken på skadelistan.

Hur ser du på konkurrenterna i serien säsongen 2021? Vilka bör göra upp om seriesegern och vilka riskerar att åka ur?
– Jag tror Utsikten kommer vara med i toppen, även Oskarshamn och Lindome är två lag som jag tror kommer vara i topp. Eftersom jag har så dålig koll på konkurenterna så kan jag inte peka ut någon jag tror kommer åka ut. Det känns som det kommer bli en jämn serie där varje poäng kommer bli väldigt viktig.

Om du fick värva vilken spelar du ville till er trupp den här säsongen – vem skulle det bli och varför?
– Då hade jag värvat Noel Hansson, en spelare som är stark i luften och spelskicklig på marken, samt en god vän till mig.

Det står lika i sista spelminuten. Vem i ditt lag avgör och på vilket vis?
– Då skulle jag lägga mina pengar på att Jesper Rindmo håller sig framme och stöter in en retur.

Vem är din största förebild och varför?
– Får säga mina föräldrar. Men inom fotbollen så är det Zlatan. Han har varit min favorit så länge jag kan minnas.

En ojämn, blöt och mossig gräsmatta – eller konstgräs?
– Kommer välja gräs 100 av 100 gånger före konstgräs.

Detta visste du inte om mig?
– Har sjukt bra smashar när jag spelar pingis.

Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close