skanesport_desktop-panorama-1

FotbollNyheter

Ordförande Robin Ekvall i Svenstorps IF: ”Tycker överlag att regeringen skött allting uselt”

Breddfotbollen har åter en gång fått ett bakslag då seriespelet skjutits upp till tidigast 22-23 maj. Vi har stämt av läget i ett flertal klubbar. Bland annat i Svenstorps IF där Robin Ekvall är ordförande.

Först och främst – hur mår du?
– Jag mår bra, livet rullar på. Är inte lönt att gnälla för det är lika för alla. Så man får gilla läget och vara positiv.

Vet du om det är många i laget som varit smittade och eventuellt sjuka i Covid-19?
– Där är några stycken som varit sjuka, just nu har jag inte hört om att där skall vara några sjuka. Jag var själv drabbad i december, men klarade mig utan symtom.

Hur har ni kunnat bedriva verksamheten sedan serierna stängdes? Har hela laget ”vilat” sig i form eller har ni försökt styra ihop någon kollektiv individuell träning?
– Damer och herrar har tränat på sen första veckan i februari i mindre grupper och det har väl funkat bra tycker jag. men nu är samtliga oerhört trötta på att springa runt i mindre grupper. De killar och tjejer som inte har velat träna i grupp har oftast kört på egen hand på gym och skog.

Många har tappat motivationen – har ni märkt av att folk valt att sluta eller pausa sitt idrottsutövande på obestämd tid? Hur resonerar du personligen?
– Det har gått i vågor, efter att besluten från FHM kommer så har intresset sjunkit för att sen sakta öka igen och nu den sista tiden ligger herrarna på en bra nivå varje träning och damerna har också kommit upp i antalet deltagare på träning. Jag personligen hade slängt mina skor för länge sen om jag fortfarande varit aktiv, för att leva i denna ovissheten att inte vet när man får om man får spela hade tagit knäcken.

Hur reagerar du på det senaste beslutet? Är det vettigt att fortsatt pausa breddidrotten?
– Sett ur hur många nya fall vi har per dygn i Skåne så får man väl förstå deras beslut men det känns lite underligt att man på en stor gräsmatta utomhus inte får spela fotboll men får springa på köpcenter och shoppa. Tycker överlag att regeringen skött allting uselt med sena beslut, konstiga beslut och framförallt inte förklarar sina beslut utan man hela tiden lastar över att DU måste gör det och det.

Tidigast den 22-23 maj beräknas alltså serierna komma igång. Hur kommer ni att jobba fram tills dess?
– Vi kommer köra på med träningar 2 dagar i veckan och förhålla oss till reglerna som är uppsatta. Samtidigt kommer jag som ordförande göra allt jag kan för att peppa pågar och töser att hålla i och jaga sponsorer för att få verksamheten att gå runt.

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close