skanesport_desktop-panorama-1

BildspecialFotbollLunds BKNyheter

Bildspecial: Lunds BK – Lindome GIF

Gårdagens femte seriematch i Ettan spelades på Klostergårdens IP. Hemmalaget Lunds BK tog emot gästande laget Lindome GIF. Gästerna tog ledningen i 58:e minuten av Teo Hedén. I andra halvlek kvitterade Marcley Manuela i 85:e minuten för att bara minuten senare även göra segermålet 2-1.

Resultat: 2-1 (0-1)

Klubbchef Stefan Jansson i Lunds BK:
– En match varar i 93 min! Vi möter ett oerhört spelskickligt Lindome och har i större delen av matchen svårt i vår press. Får jobba kopiöst för att stänga ytor. Vår debutant Isak Skarlund född 2003 står sin första match i Ettan och gör en formidabel insats i målet i Emirs frånvaro. Isak gör ett par klassräddningar i första halvlek och var tryggheten själv när Lindome började öka trycket från deras sida efter vår otroliga starka vändning de sista 10 minuterna.

– Vill dock säga att vi har ett par lägen i första som kunde resulterat i vår fördel. Vet också vilken stark avbytarbänk vi har i varje match. De kommer in med energi och vänder efter 0-1 som kom igenom på en djupledsboll och lyfter den över Isak i mål i ca : 52 min.

– En av inhopparna Marcley Manuela fick ikläda sig rollen att bli två-målskytt under två minuter. Han hade dessutom ett friläge direkt efter 2-1. Efter det så var det hårt defensivt arbete igen och vi lyckades ta vår första seger för året.

– Hela laget skall hyllas för det enorma jobb man lade ner från minut 1 till minut 93. Stort plus för Isak Skarlunds debut i målet och fina mål av Marcley.

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close