skanesport_desktop-panorama-1

FotbollNyheterSnogeröds IF

Ur ordförandens perspektiv – Andrè Olsson i Snogeröds IF

Namn: André Olsson
Ålder: 36
Yrke: Inköpssupport, Bilmånsson
Förening: Snogeröds IF
Roll: Ordförande

Sammanfatta din historik i föreningen.
– Har varit spelare i drygt 15 år och varit med på resan från div 7 till div 4 för att sen bli stabila i Div 5. Förra säsongen var jag assisterande tränare och nu har jag fått det fina uppdraget att vara ordförande.

Hur många medlemmar och lag har ni idag?
– Just nu har vi tagit beslutet att inte ha ett herrlag i seriespel pg.a spelartapp och att vi i samband med det bestämde oss för att göra en nystart som kommer bli riktigt bra. Tränare är redan på plats i Anders Burehed och Robert Andersson. Så 2022 kommer Snoge stå på banan igen med massa ny energi.

Under pandemi året 2020 ställdes de flesta föreningars arrangemang in helt, som loppisar, bilbingo och annat. På vilket sätt drabbades ni?
– Vi drabbas som så många andra av att allt man tänker sig som kan dra in lite pengar går inte att göra helt enkelt så man får försöka hålla i kronorna och göra det bästa av situationen. Vårt tilltänka sommarparty fick vi skjuta på men det kommer vi försöka göra något bra av framöver.

Många förutspår högre medlemsavgifter som en av effekterna för de ekonomiska bortfallen. Hur ser det ut med det i er förening?
– Nej högre avgifter har vi nog inte tänkt på men att få in alla medlemsavgifterna hade varit bra.

Vilken hjälp och stöttning har nu fått från stat, kommun, förbund och sponsorer så här långt och har det varit tillräckligt?
– Det är svårt som liten förening att få någon större stöttning i dessa mycket ovanliga tider. Man har klarat sig rätt bra och kunnat dra runt klubben men då utan några större utsvävningar.

Vilken effekt har restriktionerna i pandemin fått när det kommer till rekrytering och återväxt – samt kan ni redan idag se att ungdomar slutar med sin idrott?
– Oerhört frustrerande när man inte får tävla och knappt träna och tränar man så måste man tänka på en massa hela tiden och kan knappt koncentrera sig på fotbollen. Såklart märker man att intresset svalnar det läser man lite överallt och det är bara att hoppas på att fotbollen får en energiboost när det drar igång på ”riktigt” nästa år.

Vilken typ av centrala insatser anser ni skulle behövas för att ”rädda” föreningar som er?
– Just nu behöver vår förening komma ikapp med lite andra saker och som tidigare nämnt så siktar vi på 2022.

Vilka är de största inplanerade händelserna för föreningen under 2021?
– Vi ska få till nya omklädningsrum, få ordning och reda i klubben med ny styrelse och allmän uppfräschning på idrottsplatsen. Det händer en del ute i Snoge.

Inom framförallt fotbollen, men även i andra idrotter, bedrivs riktade jämställdhets kampanjer för att få fler kvinnor i styrelser och andra ledande roller. Hur jobbar ni med de frågorna?
– Det är viktigt! I vår styrelse sitter tre kvinnor och tre män. Alla med sina egna speciella styrkor som kan ta Snoge framåt.

Vad ser du personligen mest fram emot under 2021? Dels som ordförande i föreningen och dels som privatperson?
– Som ordförande i föreningen ser jag fram emot att få allt på plats och planera för uppstart 2022. Personligen ser jag fram emot när någon med befogenhet säger att nu är pandemin officiellt över och ni kan leva fritt igen.

Avslutningsvis, detta visste du inte om mig?
– Jag missar aldrig ett program med Ernst.

Foto: Privat

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close