skanesport_desktop-panorama-1

FotbollNyheterTorns IF

Hallå där…Axel Jidorf i Torns IF

Hallå där…Axel Jidorf i Torns IF.

Hur är den personliga formen just nu?
– Den personliga formen är bra, skönt att kunna lägga den tyngre försäsongsträningen bakom sig nu när serien är igång.

Vilken roll på planen trivs du bäst i och varför?
– Har i princip spelat överallt de senaste säsongerna förutom central forward så jag känner mig flexibel nog att spela där jag gör mest nytta. Roligast tycker jag dock är att spela central mittfältare.

Hur har försäsongen och alla förberedelser gått för dig personligen?
– Utöver en kortare period med lite smärta kring mitt högra knä så har det flutit på bra. Blev för det mesta spel som mittfältare och därför en omställning nu när jag gått in som vänsterback i seriespelet.

Ta oss igenom din karriär, vilka klubbar har du representerat?
– Karriären började i Åhus Horna BK innan jag som 14-åring flyttade över till Kristianstad FF (nuvarande Kristianstad FC). Bytte redan efter ett år till Mjällby AIF i förberedelse för att börja gymnasiet där. I MAIF blev det fyra säsonger varav en av dem med A-laget. Året efter var det först Nosaby IF och sen Kristianstad FC. Inför 2019 valde jag att ta ett break som slutade med att jag spelade några matcher under hösten med Åhus IF i division 5. Förra året blev en kort historia då jag valde att inte signa för en ny klubb förrän i augusti då det blev Nosaby IF och en intensiv säsong med singelmöten i division 2.

I helgens match mötte ni Åtvidabergs FF som slutade med delad poäng, 2-2. Ta oss igenom matchen?
– Urusel första halvlek vilket det bara är att lägga bakom sig. Andra halvlek står och väger och vi får lite medvind med ännu en snygg frispark direkt i mål. När vid sedan kvitterar till 2–2 har vi inte riktigt marginalerna på vår sida att avgöra trots några riktigt heta lägen. Om man ser över 90 minuter kanske oavgjort är rättvist trots allt.  Säsongsinledningen känns gedigen än så länge, lite stolpe in och vi hade kunnat ha något mer poäng men det hade lika gärna kunnat tippa åt andra hållet också. Det är inte något lag som sprungit iväg i toppen så är fortfarande ett helt öppet race och om man ska vara helt krass har det knappt hunnit börja. Något alltför drastiskt känner jag inte behövs göra för att spetsa den egna formen utan det gäller bara att få förbli skadefri och jobba hårt varje träning

På lördag blir det första derby för säsongen mot Österlens FF. Vad vet du om laget sedan tidigare och hur laddar ni upp inför matchen?
– Alltid kul med derby! Vi mötte dom på försäsongen och laget har definitivt några spelare som är duktiga individuellt, får hålla ett extra öga och se till att ligga extra nära. Inga speciella rutiner inför match, en full träningsvecka med en riktigt lugn fredagsträning innehållande ”kvadde” och fasta situationer är det som gäller. Att vi startar våra anfall från målvakt och jobbar oss igenom varje lagdel innan vi fyller boxen ordentligt är givetvis det alla lag skulle föredra. Men så länge vi åker dit och tar tre poäng kommer vi vara nöjda och i sådant fall får finliret komma sekundärt.

Hur ser status ut i laget inför helgens match?
– En hel del manfall tyvärr, ett par lite lätt förkylda och de chansarna man givetvis inte med i dessa tider. På skadefronten har vi ett gäng med slitningar som vi tar det lite försiktigt med. Utöver dem har vi 2–3 som varit borta en längre tid som nu börjar närma sig 100% igen vilket givetvis är glädjande.

Hur ser du på konkurrenterna i serien säsongen 2021? Vilka bör göra upp om seriesegern och vilka riskerar att åka ur?
– Har faktiskt relativt dålig koll på konkurrenterna i år, Utsikten brukar visserligen alltid sluta i topp. Division 1 brukar vara en relativt jämn serie och de som åker ut är förmodligen de med sämst disciplin och kemi i sin trupp.

Om du fick värva vilken spelar du ville till er trupp den här säsongen – vem skulle det bli och varför?
– Andres Iniesta, hade varit en dröm att få spela tillsammans med honom.

Det står lika i sista spelminuten. Vem i ditt lag avgör och på vilket vis?
– Adde med en banger i bortre krysset, han är stekhet.

Vem är din största förebild och varför?
– Inom fotbollen har jag alltid inspirerats att Iniesta, för övrigt annars så ser jag främst upp till mina föräldrar.

En ojämn, blöt och mossig gräsmatta – eller konstgräs?
– Förespråkar gräs men är den alltför kass är det lika bra att spela på konstgräs.

Detta visste du inte om mig?
– Är en jävel på att laga mat.

Foto: Torns IF

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close