skanesport_desktop-panorama-1

HandbollHK MalmöNyheter

Hampus Jildenbäck förlänger med HK Malmö

HK Malmö har förlängt med den välmeriterade högersexan Hampus Jildenbäck som stannar i HK Malmö i ytterligare en säsong.
– Jag har trivts oerhört bra i Malmö sedan jag kom hit i februari månad. Jag har fått tillbaka glädjen och lusten att spela handboll och dessutom i ett mycket bra lag med en bra tränare säger Hampus.

– Jag är så klart besviken över att det gick som det gick i slutspelet. Yttre omständigheter med flera skador gjorde att vi inte riktigt kunde göra oss själva rättvisa mot IFK Kristianstad. Samtidigt känner jag att det är mycket vi kan utveckla och förbättra i spelet och med ytterligare en säsong i HK Malmö tror jag att samspelet och vårt kontringsspel kan utvecklas en nivå till menar Hampus Jildenbäck.

– Hampus har visat att han är en klasspelare under den korta tid han har varit här. Han har tillfört rutin och spetskvaliteter som vi kan bygga vidare på inför nästa säsong. Dessutom är han en viktig pådrivare vid sidan av plan vilket jag värdesätter mycket säger Stian Tönnesen, tränare i HK Malmö.

– Jag har blivit positivt överraskad av att HK Malmö har en så väl fungerande organisation och att det finns ett långsiktigt tänk där föreningen nu försöker bygga från grunden säger Hampus Jildenbäck.

Även HK Malmös ordförande Jörgen Rasmusson är nöjd med att föreningen lyckats komma överens med Hampus om en kontraktsförlängning.
– Hampus är en profil inte bara i HK Malmö utan i hela Handbollsligan. Att han nu väljer att spela kvar i HK Malmö ger även ett mervärde för den publik vi hoppas kunna hälsa välkomna till Baltiska Hallen igen till en ny spännande handbollssäsong.

Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close