skanesport_desktop-panorama-1

FotbollIFK MalmöNyheter

IFK Malmös Martin Johansson ”Som vanligt står man där som målskytt”

I helgen vann IFK Malmö sin andra match i Ettan mot topplaget Utsiktens BK. Målgörare blev Martin Johansson som inte vet någonting om helgens motståndare Vänersborgs IF.
– Vad som är säkert är att vi behöver lägga ner ett minst lika stort arbete denna matchen som mot Lindome och Utsikten.

Hur är din personliga form just nu efter första fem matcherna?
– Den är bra! Brukar ta ett par matcher men nu känns kroppen fräsch.

Hur har alla förberedelser gått för dig personligen?
– Jag har haft problem med min rygg, som jag fortfarande lider lite av, men den är mycket bättre. Annars är det matchform som man slipar på och den känns bra.

I söndags spelade ni hemmamatch mot Utsiktens BK som är tippade som seriesegrare för Ettan södra. Ni vann dock denna matchen med 1-0 där du stod som målgörare. Ta oss igenom matchen och målet,
– Ja precis, som vanligt står man där som målskytt…Skämt åsido så var det skönt med tre poäng mot ett erkänt starkt lag. Matchen präglades av kamp och vilja, något vi är väldigt starka på när vi vill. När vi visar den sidan är vi svårslagna. Det vi måste jobba på framåt är vårt eget spel, vi måste kunna luta oss tillbaka på något. Men det kommer. Vi får vara nöjda med vår inledning resultatmässigt.

Nu väntar två bortamatcher på raken och närmast är det Vänersborgs IF. Dessa ligger just nu på en andra plats i serietabellen. Vad vet du om laget sedan tidigare?
– Jag vet nästan ingenting om Vänersborg. De flesta lagen har jag mött tidigare men aldrig Vänersborg vad jag kan komma ihåg. Därför svårt att veta hur de spelar och vilken matchbild vi kan förvänta oss. Vad som är säkert är att vi behöver lägga ner ett minst lika stort arbete denna matchen som mot Lindome och Utsikten, då vet vi att vi stärker möjligheten till tre poäng. Vi har två segrar och likheten mellan dessa två matcher är att man har en skön trötthetskänsla efter matchen. Den behöver vi nå igen. Sen behöver vi kunna ”vila med bollen” mer. Det får vi träna på.

Hur ser status ut i laget inför helgens match?
– Ser bra ut. Haft lite skador under ett par veckor men verkar som att de flesta är tillgängliga.

Ni har långa resor till bortamatcherna, hur brukar ni ladda upp inför matcher med rutiner, mat och kanske musik, för att komma i gamemode?
– På vägen ”upp” är det ofta att de flesta tar det lugnt. Man kollar på film/serie, lyssnar på något eller liknande. Efter lunch-stoppet är det mer fokus på matchen. Efter matchen är det lite olika. Ibland sitter vi tillsammans och gör något, exvis spelar spel eller kollar på någon match. Man försöker göra allt för att resan inte ska kännas så lång. Men tre poäng brukar göra resan kortare också.

Till sist, har du planerat hur du skall tillbringa din sommarsemester?
– Ja, med tanke på rådande läge så är det mest lösa planer. Men ledighet blir det.

Foto: Lola Nilsson

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close