skanesport_desktop-panorama-1

FotbollNyheterÖsterlens FF

Agim Sopi: ”Jag har en bra känsla inför matchen mot Torns IF”

Hallå där…Agim Sopi, tränare i Österlen FF som förra helgen tog sin första vinst i Ettanfotbollen när laget slog FC Linköping City på bortaplan med 5-1.

Efter fem omgångar av Ettan Södra har ni två oavgjorda matcher, två förluster och nu också en vinst. Ni har spelat bra, haft press på motståndarna och skapat mycket målchanser men haft problem att göra mål och ”stänga” matcherna. Nu lossnade det dock rejält i er senaste match. Vad tycker du är positivt respektive negativt under inledningen av säsongen?
– Jag tycker att du gör en klockrent analys. Vi har spelat bra och skapat mängder med chanser men har haft svårt att göra mål. Vi i gruppen kände inte något stress, vi visste att förr eller senare kommer det att lossna och till sist så kom vinsten också.

Behöver du göra några förändringar för att nu plocka in ytterligare poäng?
– Nej, jag tror inte att vi kommer att förändra någonting. Vi vet vad vi vill både offensivt och defensivt, sen kommer det alltid inför varje match några enstaka taktiska instruktioner som spelarna måste fullfölja. Gör vi det och jobbar stenhårt kollektivt så kommer poängen också.

I er senaste match kom då er första seger för säsongen och den blev dessutom stor med hela 5-1. Ni gästade FC Linköping City på bortaplan. Hur vill du sammanfatta den matchen?
– Det var en svår match i förhand. Två bottenlag som skrek efter poäng. Dom hade bytt tränare och kom med mycket energi i början av matchen. Tycker vi startade matchen bra men vi fick kalldusch och 0-1 efter en kvart. Men vi blev aldrig stressade och gjorde ganska snabbt 1-1. Därefter fortsatte det att rulla på och vann matchen komfortabelt. Killarna gjorde en fantastisk match.

Till helgen är det dags för ert andra derby för säsongen. Ni tar emot Torns IF som nu ligger på en 8:e plats i serietabellen. Hur är din känsla?
– Jag har en bra känsla inför matchen mot Torns IF. Tror att det kommer att bli en tuff match med mycket kamp.

Hur är status i laget? Skadade, avstängda osv?
– Alla spelare är tillgängliga förutom Brorsson.

Vad kommer vara i fokus under helgens match, hålla tätt bakåt eller göra mål?
– Vi spelar alltid för att vinna matcher, oavsett vem vi möter. Vi har respekt för alla lag men vi koncentrerar oss mest på våran egen prestation och utvecklar vårt spel både framåt och bakåt, individuellt och kollektivt.

Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close