skanesport_desktop-panorama-1

FotbollNyheterTrelleborg FF

Ur klubbdirektörens perspektiv – Mattias Kronvall i Trelleborgs FF

Namn: Mattias Kronvall
Ålder: 44 år
Yrke: Klubbdirektör
Förening: Trelleborgs FF
Roll: Klubbdirektör

Sammanfatta din historik i föreningen.
– Jag var spelare 1998-2006, styrelsemedlem 2007-2012, klubbdrektör/sportchef 2012-2020, klubbdirektör 2021-

Hur många medlemmar och lag har ni idag?
– Strax över 1000 medlemmar. 23 lag fördelade på både flickor och pojkar.

Under pandemi året 2020 ställdes de flesta föreningars arrangemang in helt, som loppisar, bilbingo och annat. På vilket sätt drabbades ni?
– Intäktsbortfall kopplat till främst till våra matcharrangemang samt Trelleborg Cup. Sedan tappade vi närheten till människor genom att inte kunna bjuda in till mötesplatser, både inom Vångavallen men även runt om i kommunen.

Många förutspår högre medlemsavgifter som en av effekterna för de ekonomiska bortfallen. Hur ser det ut med det i er förening?
– Vi har inga beslut tills dags datum att medlemsavgifterna ska höjas.

Vilken hjälp och stöttning har nu fått från stat, kommun, förbund och sponsorer så här långt och har det varit tillräckligt?
– Vi har erhållit pengar från RF gällande intäktsbortfall, ersättningar vid permitteringar, reducerad arbetsgivaravgift, samarbetspartners har gjort en ”extra” stöd, privatpersoner har efterskänkt sitt årskort och köpt stödbiljetter. Detta utöver alla egna åtgärder för att hålla kostnaderna nere. Vi är otroligt tacksamma för hur man än visat sitt stöd till oss.

Vilken effekt har restriktionerna i pandemin fått när det kommer till rekrytering och återväxt – samt kan ni redan idag se att ungdomar slutar med sin idrott?
– I dagsläget ser har vi klarat oss bra gällande rekrytering och återväxt bland ungdomslagen men det är klart att det finns en risk att tappa barn och ungdomar om restriktioner fortsätter. Våra duktiga ledare arbetar varje dag med att göra så att våra spelare känner en glädje för fotbollen.

Vilka är de största inplanerade händelserna för föreningen under 2021?
– Alla våra matcharrangemang för Herr och Dam. På Herrsidan har vi två derby mot HIF och Landskrona som brukar locka extra mycket folk, så vi hoppas verkligen att vi får släppa in publik när det är dags för de matcherna. Vi har precis börjat skicka ut inbjudningar till Trelleborg Cup som vi också hoppas blir en succé med många flick- och pojklag.

Hur ser förutsättningarna ut inför 2021 rent sportsligt när det kommer till representationslaget?
På damsidan har vi tappat några nyckelspelare, men vi känner att vi har ersatt dem på ett bra sätt. Vi blev 3:a ifjol och siktar på att vara ett snäpp högre under 2021. Och på herr, efter en tufft säsong 2020 gör vi ett omtag för att sikta på att vara ett av de lag som utmanar för en placering högt upp i tabellen.

Inom framförallt fotbollen, men även i andra idrotter, bedrivs riktade jämställdhets kampanjer för att få fler kvinnor i styrelser och andra ledande roller. Hur jobbar ni med de frågorna?
– Vi har möjlighet att ha en anställd som i sitt ansvarsområde är utsedd till Jämställdhetsansvarig och jobbar aktivt med vår Jämställdhetsplan.

Vad ser du personligen mest fram emot under 2021? Dels som Klubbdirektör i föreningen och dels som privatperson?
– Som klubbdirektör ett Vångavallen som är fullt av liv varje dag där det kan bedrivas träning och matcher hela veckan. Och personligen att ens sociala liv återgår till det normala…

Avslutningsvis, detta visste du inte om mig?
– Jag har hoppat Bungyjump från 47 meter.

Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close