skanesport_desktop-panorama-1

IshockeyNyheterRögle BK

Cory Murphy lämnar Rögle BK

Efter tre år i Rögle lämnar Cory Murphy klubben för nya utmaningar. Han kom till Rögle inför säsongen 2018-19, direkt efter att han avslutat sin egen spelarkarriär i Karlskrona Hockey.
– Tack till Chris, Cam och Daniel för att de gav mig chansen och allt stöd som de gett mig under de tre åren. Tack till alla spelare, de har gjort mitt jobb lättare och gjort sitt jobb varje dag. 

De senaste tre säsongerna har Cory Murphy varit en del av Rögles tränarstab tillsammans med Cam Abbott, Janne Larsson och Magnus Wennström. Han har också under sin tid i klubben varit assisterande förbundskapten för det tyska landslaget.

– Det var en otrolig möjlighet som klubben gav mig, de tog en chans med mig och lät mig starta min tränarkarriär. Det har varit otroligt att lära sig och vara en del av ett vinnande lag. Alla relationer och människor man mött. Det var en bra övergång för mig från att vara spelare till att bli tränare. Jag kan inte säga tillräckligt mycket, säger Murphy.

– Corys övergång från spelarkarriären till tränarbänken har varit otrolig. Han har snabbt blivit en av de bästa back-coacherna i Europa och det råder ingen tvekan om att han har en ljus framtid inom hockeyn. ”Murph” har varit väldigt viktig i arbetet med att höja förväntningarna och det professionella arbetet i klubben. Vi önskar Cory, Nathalie och familjen lycka till på deras nästa äventyr säger Chris Abbott.

Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close