skanesport_desktop-panorama-1

Nyheter

Hamnarbetarna-Snabbköpskassörskorna 2-1

Ullared mot Roro Livs.
Laget från havet mot laget från orten, bror.
Spabadsinfluensers mot svetsande hamnarbetare.
Revykultur mot mångkultur.
Porschepassagerare mot slamtömningschaufförer.
Det kunde bara sluta på ett sätt – och det gjorde det också.

I första halvlek hände inte mycket.
Efter en knapp kvart peggade Filip Ottosson upp i fint frisparksläge.
Han hade mycket väl kunnat tjonga den mot mål, men valde att skicka in den mot bortre delen av straffområdet där menige Wihlstrand stormade fram, friställd efter en klassisk halländsk räknemiss, som bara hade att nicka in bollen från tre meter.
Men istället för att distinkt slugga in bollen med pannan började Dolph Lundgren-hybriden fundera på vad han skulle laga till kvällsmat, om bitcoin-kursen hämtat sig och hur målgesten skulle se ut.
Det resulterade i en juniornick, blundades och ängsligt, mitt på Viktor Noring i Falkenbergs mål.
Wihlstrand ska skicka undan inlägg till Rydebäck, inte stilrent placera in bollar intill stolpen, men som alla andra mittbackar är han för evigt förlåten för alla offensiva synder.
– Det ska vara mål där. Inget snack. Man blev chockad av att det var så fritt, sa fallskärmsjägaren självkritiskt.
Falkenbergs bästa chanser? Tja, det var väl när de naivt och utan grund skrek efter straff för minsta lilla, vilket hände någon gång eller två.

Straff blev det dock efter bara en dryg minut i andra halvlek. Gnäll och tjat lönar sig, som min sambo brukar konstatera. Murbeck hamnade lite på efterkälken, träffade sin motståndare med armbågen i ansiktet och elvametersslparken var ett faktum.
Mubecks korta lalleri straffades hårdare än vad smittspridningsvaruhuset intill Ätran av plastpåseskatten – och 0-1 var ett faktum efter att Christoffer Karlsson fintat bort Amr Kaddoura.
Där och då tappade BoIS för en gångs skull mycket av sin disciplin.
0-2 kunde ha kommit bara någon minut senare – och matchen öppnade upp sig.

Landskrona bytte in nyläkte Asp och Robin Hofsö.
Ny energi. Och nya tendenser i spelet.
Efter knappa timmen fick Tkacz smaskensläge att språngnicka in 1-1, men det saknades en hundradel i maxlöpningen för att få in kvitteringen.
Den senare skulle dock få utdelning.
Efter ett vackert anfall på vänsterkanten skickade Filip Olsson in bollen centralt, Linus Olsson tog emot och fick tre man på sig direkt. Men istället för att vända om och gå på eget avslut kunde han servera Tkacz som bara hade att placera in bollen.

BoIS fortsatte att ösa på framåt.
Robin Hofsö, snickaren från Sandvången, hade glidtacklat in 2-1 om han valt storlek XXL på sina skruvdobbar med knappt tio minuter kvar. Men det osade ett sent BoIS-mål igen.
Några minuter senare.
Nytt anfall på vänsterkanten. Ny jätteräd av Filip Olsson, som tar sig förbi sin gubbe och serverar en räkmacka med extra majonäs till Linus Olsson. Matchdödarnas IF!
2-1 var Linus tredje pyts den här säsongen och det är klart att det är Olsson * 3 som ska göra det för BoIS. Dels eleganterna på planen – dels sponsorn på tröjan. Om ni läser detta, bästa direktörer på Ohlssons, så skulle jag behöva få en brunn eller två tömd utanför Svalöv.

Segern innebar att BoIS är fortsatt obesegrat, och nu huserar på Allsvensk direktplats efter sex omgångar.
Dessutom fullt rättvist.
Alexander Tkacz sammanfattade i sändningen från Discovery Plus:
– Vi hade tålamod och fortsatte ha tro på det vi gör. det kändes stabilt bakåt och vi tröttade ut dem och vann välförtjänt.
– Det fanns ytor att komma runt på kanterna och hade fyllt på i boxen som vi pratat om, då är det skönt att få utdelning.
– Vi har varit ödmjuka och vet om att det krävs hårt jobb. Att vara underdogs passar oss bra och tre poäng idag kändes härligt.

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close