skanesport_desktop-panorama-1

FotbollNyheterStaffanstorp United FC

Kim Johansson: ”Det är kollektivet som lär vinna matcher för Staffanstorp United i år”

Inom kort drar breddfotbollen igång. För Staffanstorps United väntar spel i division 4. Skånesport tog ett snack med tränare Kim Johansson.

Först och främst. Hur mår du?
– Jag mår bra tack! Så bra som man kan må i dessa tider.

Hur långt träningsuppehåll som grupp har ni haft?
– Vi har kört på regelbundet bortsett från någon enstaka vecka vi tagit ledigt efter något besked om framflyttning.

Är du nöjd med hur spelarna tränat individuellt?
– Jag är djupt imponerad och stolt över spelarna. Vi har en otroligt hög träningsprocent där folk alltid är på träningarna. Hade man själv varit spelare tvivlar jag starkt på att man klarat de så bra som dom.

Har ni tappat spelare på grund av motivationsbrist när det inte kunnat spelas matcher?
– Ett av våra nyförvärv som var lite osäker redan innan har hållit sig hemma. Matcher samt snacket i omklädningsrummet gör mycket i dessa tider. Även en annan som tagit en paus, annars är vi fullt folkade.

Känner du dig trygg med att serierna startas upp nu eller tycker du att det borde skjutits upp ytterligare eller startats tidigare?
– Väldigt trygg med att serien startas igång och att det inte bidrar till smittspridningen. Min åsikt räknas väl inte direkt, men jag tycker att vi borde fått köra igång samtidigt som div 1 lagen. Ser inte någon skillnad på breddfotbollen och division 1 ur ett perspektiv med risk för smittspridning. Jag tycker de mesta skötts ganska dåligt. Missförstå mig inte, jag har full respekt för pandemin och alla beslut som tas. Men det blev många beslut utan någon förklaring. Ingen fotboll på en enormt stor fotbollsplan, medan jag istället kunde gå till gymmet med 50 andra människor som är på mindre än en fjärdedels yta. Det jag tyckte var absolut jobbigast var alla dessa framflyttningar med 2-3 veckor varje gång. Ta ett beslut som man verkligen tror blir av, flytta det till augusti om så är fallet, bara vi verkligen har något vi kan ställa in oss på. Nu var det som att hålla fram en godisbit till ett barn, låta den lukta på den, för att sen dra bort den. Sen gör man samma sak flera gånger om. Det tog ordentligt på motivationen för alla.

Hur ser du på den serie ni ska spela i år? Vilka lag är favoriter? Vilka riskerar att åka ur?
– Tidigare hade man några lag man sa. Nu har jag ingen aning. Vi bland annat har många nya spelare, men har ingen aning om vart man står då man tränar i mindre grupper och sen helt plötsligt ska spela seriematch. Så ingen aning om toppen eller botten. En liten fördel bör väl vara de spelare som har liten rullians i truppen samt samma tränare.

Vilka spelare tror du kommer att sticka ut lite extra den här säsongen och varför?
– Vi har många unga spelare som jag tror tar flera kliv under årets gång. En del äldre kommer givetvis visa sig vara viktiga för laget, men det är kollektivet som lär vinna matcher för Staffanstorp i år.

Har du själv ägnat mer tid åt att studera saker som taktik och annan träning under det långa uppehållet?
– Jag försöker hela tiden utveckla mitt eget ledarskap och i år har jag andra spelartyper än jag haft de senaste två åren. Så det är utvecklande och tänka annorlunda.

Vilka idrottsplatser, förutom din egen hemmaplan, tycker du är charmigast/vackrast i Skåne – och varför?
– Jag har alltid tyckt Bromöllas idrottsplats är riktigt mysig.

Avslutningsvis, detta visste du inte om mig?
– Jag tror att hajar finns överallt, även i pooler.

Foto: Lola Nilsson

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close