skanesport_desktop-panorama-1

FotbollLunds BKNyheter

Måns Hofvander i Lunds BK: ”Gräsmattan kan ha stor påverkan på matchbilden”

Imorgon fredag är det derby på Malmö stadion när hemma laget IFK Malmö tar emot Krubban från Lunds BK. Skånesport ringde upp Måns Hofvander för att kolla läget.

Hur är den personliga formen just nu efter 7 spelade seriematcher?
– Formen känns bra, jag och hela laget tränar hårt i veckorna och försöker se till att de betalar av sig på matchdagar.

Ta oss igenom din karriär, vilka klubbar har du representerat?
– Karriären tog fart ute på det knaggliga bollfältet på Hyllie IP för det som då hette Vintrie IK, numera Hyllie IK. Några år senare bytte jag till LB07 där jag spelade hela vägen upp till A-laget. Inför 2015 bytte jag till Lunds BK och u19 laget som då spelade i allsvenskan. Efter studenten spelade jag sedan på college i Colorado innan jag kom tillbaka till Lund och A-laget 2017.

Förra helgen spelade ni hemmamatch mot Vänersborgs IF. Matchen slutade med kassaskåpssäker vinst med hela 4-1. Ta oss igenom matchen
– Vi tar med oss många bra saker från matchen mot Vänersborg, maxfarten i omställningarna och ett grymt bra fokus i försvarsspelet i slutet på matchen. Spelet kommer att bli bättre och bättre när självförtroendet växer och laget blir mer samspelt. Framöver måste vi se till att hålla nollan också. Det jag är mest nöjd med är vår förmåga att komma tillbaka från underläge, det visar på bra attityd hos spelarna.

Imorgon är det derbymatch och ni gästar då Malmö stadion. IFK Malmö ligger just nu precis under er i serietabellen. Vad kommer att krävas av er för att ni säkra ytterligare en vinst?
– Jag känner många av spelarna i IFK och vi möttes ju två gånger på försäsongen. De har flera riktigt duktiga spelare och det gäller att vi precis som mot Vänersborg är effektiva när vi får chanserna och sedan har ett riktigt bra fokus i försvarsspelet och minimerar riskerna. Gräsmattan kan ha stor påverkan på matchbilden men oavsett måste vi utgå från ett bra försvarsspel och sedan spela efter förutsättningarna.

Hur ser status ut i laget inför helgens match?
– De som har varit skadade senaste veckan är nu på väg tillbaka, vi får se hur många som hinner bli matchfärdiga men det är redan trångt både i startelvan och på bänken, konkurrensen är tuff och snart tuffare än någonsin.

Hur ser du nu på konkurrenterna i serien säsongen 2021? Något lag som du tycker sticker ut positivt? Vilka bör göra upp om seriesegern och vilka riskerar att åka ur?
– Jag tror det är för tidigt att säga vilka som kommer att vara med att slåss om segern, det som är tydligt är att alla kan slå alla. Det ska bli spännande att se om Qviding har överpresterat hittills eller om de verkligen kan bli ett topplag den här säsongen. Neråt kan det bli lika jämnt som förra året och vi ska se till att vi slipper den dramatiken i år.

Om du fick värva vilken spelar du ville till er trupp den här säsongen – vem skulle det bli och varför?
– Luka Modric är en personlig favorit som kan precis allt, men han har kontrakt till 2022 med Real så vi kanske får nöja oss med Messi i sommarfönstret, jag ska prata med Stefan och Håkan och se vad som går att ordna.

Det står lika i sista spelminuten. Vem i ditt lag avgör och på vilket vis?
– Jag slår ett inlägg till Dardan som gör som Zlatan i ElClasico 2009 och trycker in den på volley.

Detta visste du inte om mig?
– Har två fantastiska fans som åker hela vägen till Lund, har köpt pallar för att kunna se över staketet och kommer trots att jag mest sitter på bänken, tack pappa, tack brorsan.

Till sist, har du planerat hur du skall tillbringa din sommarsemester?
– Vi får se hur det blir med Corona, i bästa fall åker jag och flickvännen till Italien. Kanske får jag med henne att hoppa bungy jump!

Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close