skanesport_desktop-panorama-1

HandbollNyheterYstads IF

Filip Pettersson lånas ut till holländska ligan

Filip Pettersson i Ystads IF lånas ut till holländska HV KRAS/Volendam under nästa säsong. Filip kommer att kombinera handbollsspel med studier alternativt jobba vid sidan av handbollen.

Filip har ytterligare ett år kvar på kontraktet med YIF men väljer alltså ett något annorlunda men likväl väldigt spännande val i sin fortsatta utveckling som spelare att skriva på för ett holländskt lag.
– En kul utmaning för Filip och i detsamma en kul upplevelse med nytt land och en annan kultur att uppleva både på och utanför handbollen.

– Jag hoppas att Filip får den speltid han förtjänar och att hans utveckling tar några kliv med detta. Vi vet att Filip gärna återvänder till den vita tröjan och vi får se var det tar vägen under säsongen, säger Marcus Lindgren, sportsligt ansvarig.

I och med Filips flytt så öppnas möjligheten upp för den unge höger 6:an Hampus Karlsson som kom till YIF och akademin från Lödde Vikings som 15 åring och är nu mogen att ta platsen bakom Jim Andersson på positionen.

– Jag är väldigt glad att jag har fått den här möjligheten. Min tid i Ystad och YIF har gjort mig till den handbollsspelare jag är och det har känts som rätt alternativ fram tills nu.

– För att min utveckling ska gå framåt med rätt mängd speltid över en säsong så känns detta som ett bra steg i min karriär, jag ska även plugga i Holland vilket ger mig en internationell input på mina studier, berättar Filip Pettersson.

– Jag hoppas också kunna växa som handbollsspelare och som person i och med denna flytt och jag vill tacka YIF för hjälpen med allt och hoppas vi ses snart igen, avslutar Filip. Under säsongen 21/22 kommer det att tas beslut om Filip återvänder till YIF efter ett år i Holland eller stannar kvar i klubben ytterligare en säsong, detta eftersom kontraktet är skrivet på 1+ 1 år.

Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close