skanesport_desktop-panorama-1

FotbollMalmö City FCNyheter

Rossi: ”Det känns helt rätt och starta nu”

Inom kort drar breddfotbollen igång. För Malmö City FC väntar spel i division 3. Skånesport tog ett snack med tränare George Rossi Eterovic.

Först och främst. Hur mår du?
– Hälsan är bra och det är det viktigaste just nu.

Hur långt träningsuppehåll som grupp har ni haft?
– Vi har inte haft några längre uppehåll utan tagit få dagars uppehåll efter behov.

Är du nöjd med hur spelarna tränat individuellt?

– Spelarna har säkert skött sin fys under en period där vi haft färre träningar och lite vila. På många håll syns det att spelarna varit träningsvilliga på egen hand.

Har ni tappat spelare på grund av motivationsbrist när det inte kunnat spelas matcher?
– Vi är en bra grupp spelare och en trupp som är i konstant träning. Spelare som inte kunnat närvara på träningen har arbetat eller haft mycket med sina studier. Men oftast planerar spelarna det med förstånd.

Känner du dig trygg med att serierna startas upp nu eller tycker du att det borde skjutits upp ytterligare eller startats tidigare?
– Det känns helt rätt och starta nu. Idealiskt hade det såklart varit bättre och få ett par träningsmatcher innan seriestart. Men alla har samma förutsättningar och det är bara att gilla läget som det är. Att vi startar nu är en varm och fin gåva som vi fotbollsälskare väntat ett bra tag på.

Hur ser du på den serie ni ska spela i år? Vilka lag är favoriter? Vilka riskerar att åka ur?
– Serien tror jag kommer bli väldigt jämn. Givna favoriter finns inte tycker jag men många bra fotbollslag i serien. Det kommer handla om en 5-6 lag. Vilka som åker ur lär bli lag som har mycket skador o avstängningar. Så jämn är serien.

Vilka spelare tror du kommer att sticka ut lite extra den här säsongen och varför?
– Spelare i denna serien som lyckas med sin anfallsfotboll kommer vinna serien. Så respektive lags offensiva spelare kommer vara viktiga i år tror jag personligen.

Har du själv ägnat mer tid åt att studera saker som taktik och annan träning under det långa uppehållet?
– Det har varit kul och följa allsvenska uppstarten och även Superettan. Många lag som äntligen börjar spela en fotboll som underhåller publiken (från soffan), Man lär sig alltid något om man vill.

Vilka idrottsplatser, förutom din egen hemmaplan, tycker du är charmigast/vackrast i Skåne – och varför?
– Var i Landskrona ett antal år som spelare o tränare så min givna favorit är Landskrona IP, som är en fin plats att spela på. Har en fin omgivning med Parken sidan om och havet en bit ifrån.

Avslutningsvis, detta visste du inte om mig?
– Lagar god mat om jag bara får lite ”extra” tid på mig.

Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close