skanesport_desktop-panorama-1

IshockeyMalmö RedhawksNyheter

Lerby återvänder till Malmö Redhawks

Ännu en hemvändare är klar för spel i Malmö Redhawks till kommande säsong. Efter ett år i Nordamerika återvänder Carl-Johan Lerby till Redhawks. Kontraktet sträcker sig till våren 2023.
– Det betyder extra mycket för mig att spela just här.

Efter en säsong i Calgary Flames organisation vänder Carl-Johan Lerby hem till Malmö igen. Den 23-årige backen har skrivit på ett tvåårskontrakt med Redhawks.

– Det är skönt att vara hemma efter igen ett speciellt år där borta och jag ser verkligen fram emot att få köra igång här tillsammans med grabbarna. Det här är klubben i mitt hjärta och det betydet extra mycket för mig att representera Malmö Redhawks. Jag gillar vårt lagbygge och känner att vi tillsammans kommer kunna göra något riktigt bra säger Lerby i ett pressmeddelande.

Förra sommaren lämnade Carl-Johan Lerby Redhawks för Nordamerika efter 197 tävlingsmatcher i den röda tröjan. Istället blev det spel i AHL med Stockton Heat, där den skridskostrake och rörlige backen noterades för åtta assist på sina 22 matcher.

– Han har tidigare visat vad han kan i den här ligan och var en toppback hos oss när han lämnade. När han nu återvänder gör han det med mer kött på benen och med ytterligare rutin. Vi ser fortsatt en stor potential i Calle, både i att han kommer att vara en ledande spelare hos oss samt att han har förutsättningarna att utvecklas till en landslagsspelare säger Patrik Sylvegård.

Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close