skanesport_desktop-panorama-1

Bara GIFFotbollNyheter

Jim Högbo: ”Min karriär kan väl sammanfattas i en klubb, Bara GIF”

Till helgen drar breddfotbollen äntligen igång. För Bara GIF väntar spel i division 5. Skånesport tog ett snack med vänsteryttern Jim Högbo.

Namn: Jim Högbo
Position: Vänsterytter
Division: 5
Klubb: Bara GIF

Äntligen är det dags, hur känns det?   
– Precis som förra året så har det varit en lång försäsong. Man har väl varit mer förberedd på att serien ska skjutas upp och har därför kunnat lägga upp träningen därefter. Men det är ju klart att man tränar för att spela matcher och när dessa lyser med sin frånvaro så är det svårare att hålla uppe motivationen men jag tycker att vi klarat av detta bra.

Har intensiteten ökat på träningarna efter beskedet?
– Vi har varit bra med folk på träningarna trots att det varit svårt att bedriva ordentliga träningar med restriktionerna som varit. Efter att det blivit lite mer fritt och vi kommit ner från konstgräs till naturgräs så har intensiteten ökat succesivt. Tror att dom flesta grabbarna ser framemot att få spela tävlingsmatcher och vi har en hård konkurrens i truppen just nu.

Känner du dig trygg med att serierna startas upp nu eller tycker du att det borde skjutits upp ytterligare eller startats tidigare?
– Är lite kluven i frågan. Självklart vill man spela fotboll och möta andra lag men samtidigt så kanske man kunde väntat till efter sommaren så fler hunnit få vaccin. För egen del så har jag redan haft Covid men jag hoppas att det inte blir högre smittspridning nu när serierna startar. Sen blir det rätt tight matchning och skulle något av lagen åka på smitta/skador och man får flytta lite matcher så blir det väldigt tufft att få ihop det.

Ta oss igenom din egen karriär, vilka klubbar har du representerat?
– Min karriär kan väl sammanfattas i en klubb, Bara GIF. Bara är den enda klubben som jag har representerat sedan jag började spela fotboll som femåring. Blev uppflyttad till A-laget när jag var 14-15. Det har funnits möjligheter till spel högre upp i systemet men gemenskapen och kärleken till klubben har fått mig att stanna kvar. Är inne på mitt 32:a år i klubben och vem vet när det slutar. Hade varit intressant att få statistik på hur många matcher man spelat och hur många mål man gjort för klubben. Man får kanske hoppas på att nr 14 pensioneras när jag slutar.

Kommer ni att spela någon träningsmatch innan seriestarten? 
– Vi kommer att spela en träningsmatch mot Husie IF imorgon.

Nästa helg är det då äntligen dags för er seriepremiär. Ni möter Genarps IF på bortaplan. Vad vet du om dessa sedan tidigare?
Genarp är ett lag som jag mött väldigt många gånger. Möttes i seriesammanhang förra året och den matchen slutade 3-3 efter en svängig tillställning. Vi låg under med 0-2, reducerade till 1-2 sen åkte vi på en utvisning men lyckades ändå vända och ta ledningen med 3-2 men orkade inte hålla hela vägen. Detta året har man lite sämre koll eftersom man inte spelat några träningsmatcher. Det brukar alltid bli tuffa och jämna matcher men känslan är att vi kommer väl förberedda. Vi kommer nog starta som vanligt med en aggressiv press och gå för ett tidigt ledningsmål.

Hur viktigt är det att få en bra start på säsongen med tanke på omständigheterna?
– Siktar man på att gå upp tror jag att man behöver gå starkt ifrån start. Med enbart ett lag som går upp och två som åker ur så tror jag att det kommer bli mycket krig dom första omgångarna. Får man en bra start tror jag man kan spela lite mer avslappnat och utan press resten av säsongen.

Status i laget inför kommande premiär?
– Vill inte jinxa något men vi har varit väldigt skonade från skador under försäsongen. Ett nyförvärv som tråkigt nog åkt på en knäskada men annars har vi nog inga skavanker just nu i truppen och vi hoppas att det håller i sig även efter träningsmatchen på tisdag så vi kan komma med bästa tänkbara trupp till helgen.

Hur ser du på serien ni ska spela i år? Vilka bör göra upp om seriesegern och vilka riskerar att åka ur?
– Tror det kan bli en tuff serie med en hel del viktiga fighter på vägen. Eftersom det inte spelats några träningsmatcher så har man lite sämre koll på motståndet och känslan är att det inte har varit några större förändringar på transfermarknaden. Det finns väl en 3-4 lag som gör upp om seriesegern. Skurup har en bred trupp och en av mina bästa vänner Thommie Persson och hans pappa Christer har bildat tränarpar där så har lite koll på deras trupp. Sen brukar Janstorp och FC City Trelleborg också ligga i toppen. Får vi en bra start så tror jag att vi kommer vara med och slåss om en topp 3 placering. Vilka som åker ur… det får jag nog lämna osagt.

Vilka spelare tror du kommer att sticka ut lite extra den här säsongen och varför?
– Vår stora styrka är nog kollektivet men om jag skulle nämna några ifrån vårt lag tror jag Alvaro Arias och Fredrik Dalgaard. Alvaro kom till oss förra året och hann göra en hel del mål för oss fast vi bara spelade singelserie. Kommer han bara igång nu så tror jag det kan bli riktigt bra. Fredrik är en kämpe och han ger sig aldrig, vi har spelat många år tillsammans men tror han kommer blomstra ut ännu mer som innermittfältare detta året. Sen får jag nog faktiskt slå ett litet slag för mig själv haha, även om jag fyller 37 detta året så tror jag det var längesen som jag kände mig såhär pigg så hoppas det håller i sig när matcherna kommer igång.  Vad gäller spelare i andra lag så har jag väldigt dålig koll just nu.

Vilken idrottsplats, förutom din egen hemmaplan, tycker du är charmigast/vackrast i Skåne – och varför?
– Vi har förmodligen haft/har en av Skånes finaste gräsplaner här ute i Bara men eftersom jag nu inte får välja den så blir det nog Hörby IP eller Gislövs IP. Hörby mötte vi för flera år sen och jag tyckte inramningen med läktare och en fin stor gräsplan var riktigt trevlig. Gislövs IP är en liten och mysig idrottsplats där man i princip kommer ut på planen när man stiger ur omklädningsrummet. Vi brukar vinna där så kanske är därför man tycker den är charmig haha.

Avslutningsvis, om du var ett djur, vilket skulle det vara och varför?
– Om jag hade varit ett djur så hade det nog fått bli en gepard. Med tanke på att jag är väldigt snabb och explosiv. Men frågar du andra så hade dom nog sagt en åsna.

Foto: Privat

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close