skanesport_desktop-panorama-1

Fotboll

Jakob Hoff: ”Framöver behöver vi vara mer aggresiva och vinna mer boll”

Breddfotbollen sparkade igång förra helgen. För Rydsgårds AIF blev det förlust mot Lunnarps BK med 3-1. Vi tog ett snack med målvakten Jakob Hoff vad som behöver bli bättre till nästa match mot Sankt Olof IF.

Namn: Jakob Hoff
Position: Målvakt
Division: 4
Klubb: Rydsgårds AIF

Efter en evighetslång försäsong – beskriv känslorna av att få förbereda dig inför match.
– Känslan är underbar! Att få snöra på sig skorna och tävla i matcher som engagerar folk är bland det roligaste som finns. Fotboll är till för att engagera och matcher gör det på ett sätt som träningar inte kan.

Beskriv vad som symboliserar ERAT lag säsongen 2021?
– Vårt lag är en väldigt nykomponerad trupp där vi blandar en ny generation Raif:are från ungdomsleden med det ”gamla gardet” som funnit är i flera år samt några nyförvärv. Det som ska vara våra symbol är vår harmoni i truppen som ska ge oss framgångar både på och utanför plan.

Ta oss igenom din egen karriär, vilka klubbar har du representerat?
– Kom till Rydsgårds AIF från Ystad IF som 16 åring. Jag stannade där i 8 år innan jag begav mig mot IFK Malmö. Efter en sejour där hamnade jag i Sjöbo IF innan jag återvände till Rydsgård inför årets säsong.

Seriepremiären avklarad för er och för motståndet stod Lunnarps BK. Det blev förlust med 1-3. Vilka positiv spelsekvenser tar ni mer er?
– Det var en premiär där det blev mycket duellspel som Lunnarp hanterade bättre än oss. De var stabila bakåt och vassa i sina omställningar. Framöver behöver vi vara mer aggresiva och vinna mer boll, gärna redan på söndag. Ska även bli mer kreativa framåt och det har vi verkligen spelarmaterialet till att lyckas med. Vi tar med oss vår andra halvlek som är klart bättre genomförd än första. Vi var mer stabila i vårt grundspel än i första där vi bjöd på för mycket.

På söndag möter ni Sankt Olof If på bortaplan. Vad vet du om dessa sedan tidigare?
– Vet inte jättemycket om dem faktiskt då jag aldrig mött dem i seriesammanhang tidigare. De har pratat en del i tidningarna om sin offensiv som ska vara vass så det får vi vara vakna på. Jag tror på en match där de står lågt och väntar på misstag från vår sida för att straffa oss.

Hur ser status ut i laget inför kommande match?
– Vet inga klara avbräck än så länge men det undersöks under veckan. Vi hoppas på full trupp.

Det står 2-2 i matchen och klockan tickar upp på 89 minuter. Vem i erat lag avgör – och hur?
– Enkelt svar. Fredrik Ceder drar till med en volley som seglar in i bortre krysset.

Avslutningsvis, detta visste du inte om mig?
– Min vän Dejan Blagojevic gav mig smeknamnet ”Radio Hoff” för min oförmåga att hålla tyst.

Foto: Privat

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close