skanesport_desktop-panorama-1

FotbollNyheter

Malcolm Reis: ”Råkade svänga fel på E22:an efter en handbollsmatch i Kristianstad, hamnade i Karlshamn istället för Hörby”

Breddfotbollen sparkade igång förra helgen. För Svensköps IF är det dock premiär först till helgen mot Huaröds IF. Vi tog ett kort snack med mittbacken Malcolm Reis.

Namn: Malcolm Reis
Position: Mittback
Division: 6
Klubb: Svensköp IF

Äntligen är det dags, hur känns det?
– Det känns skönt att de är igång igen, både träning och match.

Har intensiteten ökat på träningarna efter beskedet?
– Det märks på våra träningar att seriespelet börjar närma sig. Alla försöker säkra upp en plats i startelvan genom att visa framfötterna, så tempo och kvalitet har höjts i veckorna.

Känner du dig trygg med att serierna startas upp nu eller tycker du att det borde skjutits upp ytterligare eller startats tidigare?
– De senaste månaderna har inneburit stora påfrestningar för alla våra idrottsklubbar så känner att de är en lättnad för många att de äntligen är igång. Så länge folkmyndigheternas riktlinjer sköts så tror jag det är ett bra beslut att starta nu.

Till helgen är det då äntligen dags för er seriepremiär. Ni möter Huaröds IF på hemmaplan. Vad vet du om dessa sedan tidigare?
– Jag har inte mött Huaröds IF tidigare men hoppas på en bra match. Tror på en stark start av oss och att Anders Lindbergh löser målen framåt.

Hur viktigt är det att få en bra start på säsongen med tanke på omständigheterna?
– En bra start är alltid något man strävar efter, men eftersom de flesta av oss inte har spelat match på ett tag får man nog ta det lite som de kommer.

Hur ser status ut i laget inför kommande premiär?
– Nu i veckan har vi varit drabbade av lite skador, mindre stukningar och lättare sträckningar. Tror vi ska vara fullt manskap till matchen på lördag.

Hur ser du på serien ni ska spela i år? Vilka bör göra upp om seriesegern och vilka riskerar att åka ur?
– Svårt att säga, många lag som har tappat spelare men även många som har värvat nya. Tror på en jämn serie där många kommer plocka poäng av varandra.

Vilka spelare tror du kommer att sticka ut lite extra den här säsongen och varför?
– Vår nyförvärvade målvakt har presterat bra på träningarna och ger alltid 100%. Ska blir kul att få se många fina räddningar genom säsongen.

Ta oss igenom din egen karriär, vilka klubbar har du representerat?
– Jag började i Hörby FF, efter ett mindre uppehåll under mina tonår så spelade jag två säsonger med Södra Rörum. 2016 flyttade jag till Florida och spelade för Niceville Eagles där vi vann State Championship. Efter mitt år i USA kom jag hem och tog en säsong i Hörby FF. Nu är jag inne på min andra säsong med Svensköps IF.

Vilken idrottsplats, förutom din egen hemmaplan, tycker du är charmigast/vackrast i Skåne – och varför?
– Efter rykte av att den reputerlige Peter Andersson som sköter planerna på Linderöds IP så har jag höga förväntningar på deras anläggning.

Avslutningsvis, detta visste du inte om mig?
– Råkade svänga fel på E22:an efter en handbollsmatch i Kristianstad, hamnade i Karlshamn istället för Hörby.

Foto: Lola Nilsson

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close