skanesport_desktop-panorama-1

FotbollNyheterTrelleborg FF

Salif Camara Jönsson: ”Han är bäst en mot en i både Superettan och Allsvenskan”

Trelleborgs FFs damer hade premiär i helgen samtidigt som klubbens herrlag var tillbaka på vinnarspåret inför årets första publik på Vångavallen. Skånesport fick en kort pratstund sportchef Salif Camara Jönsson.

Berätta, hur kändes det att äntligen få tillbaka stödet på läktaren under helgens matcher?
– Helt fantastiskt att få tillbaka publiken, äntligen! Vi fick ett härligt stöd från våra fans och inramningen var världsklass.

Damerna hade premiär i borta mot Halmstads BK. Man föll lite överraskande med 3-0. Var det premiärnerver?
– Det var lite premiärnerver kopplat till att vi mötte ett bra motstånd. En svag första halvlek från oss gjorde att uppförsbacken blev för brant. Nu är premiären avklarad och vi lägger all fokus på nästa match.

Herrarna är åter på vinnarspåret efter 1-0 mot GIF Sundsvall. Dina tankar såhär några dagar efter matchen, någon/några som du vill ”plussa” lite extra?
– Ja, en härlig vinst! Med lite distans ett rättvist resultat där jag tycker vi är det bättre laget över 90 minuter. En stark laginsats där vi hade några spelare som inte hade fått så mycket speltid samt några som spelade på ovana positioner. Måste lyfta fram Tobias Karlsson som gör sin debut på mittfältet och gör det på ett strålande sätt. Även Kasper Kristensen i mål och Mattias Håkansson på vänsterbacken gör fina prestationer.

Petar Petrovic målade igen. Han är er bästa målskytt med tre gjorda mål och en assist på fem spelade matcher. Vad är det som utmärker honom som spelare?
– Definitivt hans teknik och snabbhet med boll. Kan sticka ut hakan och säga att han är bäst en mot en i både Superettan och Allsvenskan.

Ni parkerar just nu på en 6:e plats (i en haltade tabell) med 13 inspelade poäng. Är du nöjd?
– Nöjd är fel ord när jag tycker att vi kunnat ta hem lite fler poäng. Jag är nöjd med att vi utvecklat vårt spel under detta året och hoppas vi tar ytterligare kliv.

Snart är det midsommar och därefter även några veckors semester. Du har ett transferfönster som snart öppnar upp. Berätta lite kort om status. Ska vi förbereda oss på en stor aktivitet i truppen?
– Statusen är att vi sålt en back som vi eventuellt kommer att ersätta. Vi får se lite hur det blir med skadeläget i truppen men vi är förbereda ifall behovet skulle dyka upp.

Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close