skanesport_desktop-panorama-1

FotbollNyheterSjöbo IF

Tränare Andrè Lidholm i Sjöbo IF: ”Härligt med tre poäng i kistan”

Breddfotbollen sparkade igång förra helgen. För Sjöbo IF blev det vinst mot Brösarps IF med 2-1 och tre härliga poäng in på kontot. Vi tog ett med tränaren Andrè Lidholm.

Efter en evighetslång försäsong – beskriv känslorna av att få förbereda för match.
– Det är glädje samtidigt som man får en extra utmaning i sina veckoträningar att förbereda för kommande motståndare och matchplan och efter spelad seriematch får man alltid något konkret att utgå ifrån i sitt upplägg både när det gäller vad som gjorts bra och mindre bra.

Finns det något under det här uppehållet som du upplever att du som tränare eller ni som lag har blivit bättre på?
– Man har blivit bättre på att vara flexibel och att ha fokus på vad man kan påverka och som lag har vi fått ännu mer tid att sätta vårt grundspel.

Beskriv vad som symboliserar ERAT lag säsongen 2021?
– Lojalitet, Hängivenhet och vinnarmentalitet.

Hur ser du på den serie ni ska spela i år? Vilka lag är favoriter? Vilka riskerar att åka ur?
– Många tuffa och fysiska matcher där vårt lag sticker ut med ungdomlig entusiasm och fart. Kan vi stå upp fysiskt i matcherna och få igång vårt spel så ska vi vara en av seriefavoriterna, jag tror även att Spjutstorp kommer vara med i racet in i det sista. Då det enbart är ett lag som nu åker ur så tror jag det blir ett race in i det sista även för detta avgörande där jag till sist tror att Liga06 åker ur.

Vilka spelare tror du kommer att sticka ut lite extra den här säsongen och varför?
– Dejan Blagojevic kommer att sticka ut med sitt ledarskap. Albin Jönsson med sin spelskicklighet och Fabian Karlsson med sitt målskytte.

Er premiärmatch spelades nu i helgen och Brösarps IF stod för motståndet. Hur är analysen av denna match?
– En första halvlek där vi börjar väldigt bra första 10 minuterna sedan spelar Brösarp upp sig och kommer närmre till situationerna samtidigt som vi har en hel del dåliga bolltapp. Brösarp tar ledningen i 29:e minuten, detta ger oss ett uppvaknande och kvitteringen är ett faktum i 32:e minuter. Därefter blir vi passiva och slarvar med bolltappen igen och Brösarp kan dominera halvleken ut. Till 2:a halvlek förändrar vi två taktiska detaljer och spelarna får hämta ny energi. Vi kommer ut i 2:a på ett fantastiskt sätt och låter inte motståndarna ha bollen många sekunder från minut 45-56 då vi tar ledningen med 2-1. Vi fortsätter spela fortsatt bra och skapar chanser vilket borde resulterat i ytterligare mål. Härligt med tre poäng i kistan!

 Det står 2-2 i matchen och klockan tickar upp på 89 minuter. Vem i erat lag avgör – och hur?
– Viktor Nielsen gör mål på nick och firar med en klassisk ”Brolin” målgest.

Avslutningsvis, detta visste du inte om mig?
– Besöker Italien minst en gång per säsong för att supporta världens vackraste klubb AC Milan.

Foto: Privat

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close