skanesport_desktop-panorama-1

FotbollMalmö FFNyheter

Hela Malmös Lag – en poddserie

Hela stadens lag är en poddserie i vilken Jon Nordström pratar Malmö och Malmö FF med supportrar från hela Malmö. Idén är inspirerad av Hela stadens lag-tifot där samtliga stadsdelar presenterades i mosaik över Norra läktaren. Förhoppningen är att intervjua en person från varje stadsdel för att undersöka dennes relation till sitt kvarter, stad och förening.

Kanske kan summan av individerna hjälpa till att beskriva vilken stad Malmö är och vilken roll fotbollsföreningen spelat för densamma. Staden Malmö och dess lag har historiskt sett varit väldigt homogent – arbetarklassens Malmö FF med en uttalat röd ordföranden och oavlönade spelare med heltidsjobb vid sidan om fotbollen.

Dagens Malmö är spretigt på alla håll och kanter och föreningen stoltserar med välbetalda spelare och styrelseproffs i ledningen. MFF ser mer och mer ut som ett företag. Hur har stadens invånare upplevt förändringen? Vad tycker de om dagens Malmö och vad tror de om framtiden?

Det bestående är att MFF, som förening såväl som den fysiska stadion, är en utav få institutioner (definitivt den största) dit folk från alla stadsdelar möts på mer eller mindre samma villkor oavsett bakgrund.

Vill man förstå landet Sverige och inte minst staden Malmö, eftersom vi enbart har en klubb, är fotbollen ett tillvägagångssätt så gott som något annat – Sveriges största kulturella fenomen.

I det första avsnittet intervjuas Mattias Delling från Djupadal – MFF-supporter sedan barnsben och hemmahörandes på Norra läktaren. Samtalet glider mellan hans besynnerliga dialekt, favoritspelare genom åren till vad han i sin yrkesroll som psykolog har uppmärksammat att före detta Kockumsarbetare har gemensamt med direktörerna på Fridhem.

Hela Malmös Lag
Idé och journalist – Jon Nordström
Redigering och media – Jon Carlestam
Vinjett – Teo Hafner

Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close