skanesport_desktop-panorama-1

Nyheter

Sportchefsskifte i Eskilsminne

Adrian Andersson är ett välbekant ansikte på Eskilsminnes kansli.
Nu kliver han in i en ny roll – som sportchef.
Parallelt pågår arbetet med att utforma en gulblå tråden.

Möt Eskilsminnes nya sportchef: Adrian Andersson. Eskilsprofilen tar över den roll som Karl Johan Olsson tidigare haft.
– Jag har kvar min gamla roll som sportchef för U15-U19 och har nu även samma roll för herr– och damlag. Jag har tidigare hjälpt Kalle med en del frågor under två års tid och det har alltid varit min ambition att bli just sportchef. För Kalle blev det väldigt mycket när hans roller skulle kombineras, denna lösning låg bättre i tiden och ger bättre effekt för hela klubben
Kommer du göra det enkelt för dig nu och bara plocka upp talanger från ”ditt” U19-lag?
– Hehe, nja, om det vore så enkelt… Det är klart att jag har bra koll på alla som finns i vår akademi och vilka som är redo för nästa steg och så vidare. Så det ser jag som positivt. Men Eskilsminnes strategi är att kombinera det hemvävda och att ha en bra dialog med HIF – samt utnyttja kunskapen om spelare runt om i regionen.
Hur går diskussionen mellan sportchef och tränarna?
– Jag har hela tiden en dialog med tränarna. Ingelsten har inte samma lokala överblick av naturliga skäl, men däremot expertis mer runt Halland. Lennartsson har en god inblick på södra Skåne, så det handlar om att kombinera varandras kunskaper och kontakter på bästa sätt.

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close