skanesport_desktop-panorama-1

FotbollNyheterStehags AIF

”Vända ett 2-0 underläge till seger i en tuff premiär är något som stärker gruppen på ett bra sätt”

Breddfotbollen sparkade igång förra helgen. För Teckomatorps SK blev det vinst mot HAIS i en svängig match med 4-3 efter att man legat under efter en kvart med 2-0. Vi tog ett snack med tränaren Tomas Olsson. 

Efter en evighetslång försäsong – beskriv känslorna av att få förbereda för match.
– Det känns naturligtvis jättebra. Man tränar ju för att spela match och när alla matcher då tas bort så blir det väldigt tungt. Tror alla känner igen sig i det.

Finns det något under det här uppehållet som du upplever att du som tränare eller ni som lag har blivit bättre på?
– Vi har försökt jobba vidare med våra principer. Vi har även styrt om helt/delvis till ett nytt system så har försökt lägga lite tid på det

Beskriv vad som symboliserar ERAT lag säsongen 2021?
– Glädje, Hårt jobb och Målmedvetenhet.

Er premiärmatch spelades i helgen och ni vann med 4-3 på bortaplan mot Helsingborgs AIS. Sammanfatta matchen och vilka positiva bitar tar ni med er från denna matchen?
– Det var en match som började med att vi hamnar i underläge med 2-0 efter 15 minuter. Trots detta så känner vi att vi varit det bästa laget och skapat mer, det gör att vi kan hålla uppe energin. Vi lyckas vända matchen till 2-4 för att sedan släppa in 3-4 målet med 30 sekunder kvar. Det positiva i en jämn och tuff match är att jag tycker vår högstanivå är högre än HAIS. Att sedan vända ett 2-0 underläge till seger i en tuff premiär är något som stärker gruppen på ett bra sätt. Killarna ska ha all eloge för en välförtjänt 3:a i premiären.

Redan på fredag väntas ny match bortamatch och då står Stehags AIF för motståndet. Vad vet du om dessa sedan tidigare?
– Stehags AIF är alltid ett tufft lag att möta. Jag tror att de kommer bli en fysisk match med många dueller så det gäller att vi står upp här om vi ska vara med och slåss om poängen.

Det står 2-2 i er premiärmatch och klockan tickar upp på 89 minuter. Vem i erat lag avgör – och hur?
– Det får gärna vara vem som helst. Tycker att vi har många spelare som skulle kunna göra mål på olika sätt i ett sådant skede.

Avslutningsvis, tippa kommande matchens slutresultat?
– Tror att vi vinner med 2-1.

Foto: Lola Nilsson

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close