skanesport_desktop-panorama-1

InnebandyMalmö FBCNyheter

Dansk poängspelare gör comeback Malmö FBC

Malmö FBCs dams tredje nyförvärv för säsongen heter Laura de Fries och hämtas närmst från Frederikshavn Blackhawks. Detta blir Lauras andra sejour i klubben då hon har ett SM-guld som ungdomsspelare sedan tidigare.

Laura de Fries (född 1996) har redan ett förflutet i Malmö FBC då hon som junior spelade en säsong i klubben och med b la ett SM Guld i Flickor 16 som merit. Därefter har hon spelat i den danska ligan och för landslaget men gör nu en satsning mot spel i världens bästa liga.

– Vi blickar alltid mot den danska spelarmarknaden, men då skillnaden på SSL och den danska elitserien är väldig stor så är utbudet inte lika bra som t.ex på herrsidan som är generellt lite starkare i Danmark. Men undantag finns och Laura är ett av guldkornen som vi tror har alla förutsättningar att tillföra laget säger Jessica Jensen i Sportgruppen i ett pressmeddelande.

– Laura är en rightfattad forward som spelar med hög fart- och intensitet i spelet. Hon läser spelet bra, är trygg med bollen och har ett vasst avslut. Att Laura inte bara ansluter laget utan även tar flyttlasset med sig till Malmö visar att hon menar allvar med sin satsning säger tränaren Mikael Jeppsson.

Foto: Malmö FBC

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close