skanesport_desktop-panorama-1

FotbollNyheter

Femmålsskytten Sofia Landau: ”Såklart en härlig känsla”

Åkarps IF tog en storseger i premiäromgången av damerna division 4. Måldrottningen Sofia Landau fick en kalasstart på säsongen och gjorde hela fem mål.
– Hade som plan att ösa på rejält från avspark och den planen höll.

Namn: Sofia Landau
Position: anfallare
Division: 4
Klubb: Åkarp IF

Efter en evighetslång försäsong – beskriv känslorna hur det var att få förbereda dig inför helgen seriematch?
– Nästan lite ovant med tanke på att det gått 8-9 månader sedan senaste matchen. Men såklart också hög förväntan och motivation till tusen.

Seriepremiären är avklarad för er. Det blev stora siffror till slut, hela 7-3. Du fick en kalasstart på säsongen och gjorde hela fem av dessa målen. Känslan?
– Såklart en härlig känsla men huvudsaken är att det blev en komfortabel vinst och att vi alla var väldigt nöjda med lagets insats

Sammanfatta gärna matchen kort.
– Hade som plan att ösa på rejält från avspark och den planen höll vi. Skabersjö verkade ha lite svårt att hänga med i tempot och därav stack siffrorna iväg. Vi har kört rätt hård fysträning i vinter med Ulrika Jeppson och sett till första matchen verkar den ha lagt en väldigt bra grund för vår uthållighet och styrka.

Beskriv vad som symboliserar ERAT lag säsongen 2021?
– Förra säsongen var mer en ”lära känna” säsong då vi var många nya som inte spelat ihop tidigare. Inför denna säsongen har vi hunnit träna ihop oss betydligt mer och kommer därmed vara mycket starkare som lag. Har även en bred trupp där konkurrensen på varje position gör oss starkare som helhet.

Ta oss igenom din egen karriär, vilka klubbar har du representerat?
– Moderklubben är BK Höllviken där jag började spelade som 14-15 åring. Hade ett års uppehåll innan jag prioriterade fotboll framför friidrotten. Klubbarna är BK Höllviken, Husie IF, Glanshammar, BK Vången, LB07, Trelleborg FF och nu Åkarps IF.

På lördag möter ni Backarnas FF på bortaplan. Vad vet du om dessa sedan tidigare? 
– Vi mötte backarna förra säsongen. Då blev det vinst och det ska vi försöka kämpa oss till på lördag också. Målet är som premiären, högt tempo och hjälpa varandra.

Hur ser status ut i laget inför kommande match?
– Ser bra ut, inga skador eller sjuka. Peppar peppar…

Det står 2-2 i matchen och klockan tickar upp på 89 minuter. Vem i erat lag avgör – och hur?
– Det gör Lotta ”Biffen” Ahlbertz. Hur hon gör det kan jag ju inte avslöja. Sist lobbade hon målvakten, kyligare avslutare finns inte.

Avslutningsvis, tippa matchens slutresultat?
– Ni visste inte att jag vunnit svenskt travderby.

Foto: Privat

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close