skanesport_desktop-panorama-1

BildspecialFotbollIFK MalmöNyheter

Bildspecial: IFK Malmö – Österlen FF

Derby på Malmö stadion i Ettan. Hemmalaget IFK Malmö tog emot nykomlingarna i serien, Österlen FF. Matchen var en typisk derbymatch med mycket kamp, vilja och heta känslor.

Slutresultat: 1-1 (1-1)

Österlen tog ledningen genom Zoran Jovanovic. IFK Malmö kvitterade till 1-1 genom Viktor Ekblom.

Tränare Per Harryson i IFK Malmö:
– Det var en match som präglades av de yttre förutsättningarna. Mycket vind i planens längdriktning gav oss övertag i första halvlek och Österlen i andra. Tycker vi skapar mycket i första och bör leda i halvlek. De gör 0-1 som en blixt från klar himmel, ganska orättvist. Sedan gör vi det bra, kommer fram både på vänsterkanten och högerkanten men utan att få utdelning. Vi är dokumenterat starka på fasta och mycket riktigt kvitterar vi efter en fin hörna.

– Att det står 1-1 i paus är orättvist sett till spel och chanser. I andra får de ett större tryck på oss och flera bollar in i vår box blir farliga. Men vi kan göra 2-1 när Martin Johansson blir helt ren i boxen men istället för att ta ner bollen väljer han att avsluta på ett tillslag och det var såklart tokigt. Efter det att Granit åkt på ett tveksamt andra gula kort så får Österlen såklart mera tid för att serva bra bollar in mot oss. Men jag tycker att vi klarar av att freda vårt mål relativt enkelt. Summa summarum. En bra match där båda lagen kunde vunnit men oavgjort nog var det mest rättvisa resultatet.

Tränare Agim Sopi i Österlen FF:
– Svår match som alla andra matcher i den här divisionen. Jag tycker synd om spelarna för att de förtjänar att vinna. Vi jobbar stenhårt både i träningar och matcher och jag hittar inga svar varför det har blivit såhär. Vi vet att vi kan vinna matcher och vi kommer köra in i det sista. Det är många matcher kvar och många poäng att spela för, så vi kör på!

Vår fotograf Lola Nilsson var på plats och vid delning av bilder ange: Foto: Lola Nilsson

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close