skanesport_desktop-panorama-1

FotbollNyheter

Hallå där…Robert Magnusson, tränare i Åkarps IF dam

Hallå där…Robert Magnusson, tränare i Åkarps IF dam.

Efter en evighetslång försäsong – beskriv känslorna av att få förbereda för match.
– Känslan att äntligen få förbereda igen inför en match var en lättnad, man har bara gått och väntat på att få ta fram matchkläderna och fixa diverse saker man gör inför en match.

Finns det något under det här uppehållet som du upplever att du som tränare eller ni som lag har blivit bättre på?
– Gemenskapen i truppen har bara blivit bättre och bättre under höstens gång och alla har hjälpt varandra att fortfarande hålla motivation uppe efter förlängning av restriktioner.

Beskriv vad som symboliserar ERAT lag säsongen 2021?
– Alla drar åt samma håll och är överens om målen som är uppsatta inför säsongen samt att vi alla är villiga att ta sitt ansvar och ge allt på den position man blir placerad på.

Det vankas dubbelserie trots allt, med mycket matcher under sommarens semesterveckor. Hur kommer det att påverka er?
– Vi blev glada när det blev bekräftat att det skulle bli dubbelserie i år istället för enkelserie. Som det ser ut just nu så är nästan samtliga spelare tillgängliga när matcherna drar igång igen efter det korta sommaruppehållet.

Er premiärmatch spelades i helgen och ni vann med hela 7-3. Snacka om målkalas på hemmaplan mot Skabersjö DFF. Sammanfatta matchen och vilka positiva bitar tar ni med er från denna matchen?
– Fick starten vi önskade och tjejerna var revanschsugna då vi förlorade mot Skabersjö hemma året innan med 1-2. Vi fick igång vårat spel direkt från start och fick matchbilden dit vi ville där vi fick vara det bollförande laget i stora delar av matchen.

Idag åker ni till Dalhems IP och motståndarna är Backarnas FF. Vad vet du om dessa sedan tidigare?
– Backarnas FF är ett tufft lag att möta då dem ger allt och lite till hela matchen igenom. Kommer bli en tuff bortamatch för vår del men vi ska nog kunna ge publiken en rolig match med högt bolltempo från vår sida.

Avslutningsvis, tippa helgens slutresultat?
– Kommer bli en tuff match men om vi får igång vårat spel så vinner vi. Men bollen är rund och allt kan hända.

Foto: Privat

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close