skanesport_desktop-panorama-1

Nyheter

The Hoff tog revansch när BoIS vann på nytt

Ettan Södra anno 2020 represents!
Efter vattentäta 2-1 hemma mot IK Brage går Landskrona BoIS in lördagsnatten som serieledare, närmast före IFK Värnamo.
– Vi bara kör, sa segerchaufför Hofsö.

Klockan hade nyss passerat 20 minuter.
Klacken på sittplats visade inga tecken på att tappa intensitet, och även om Landskronaiterna släppt upp Brage i några ströanfall så höll de samma puls i matchen.
Kevin Jensen stack in i en yta till vänster i straffområdet. Han gjorde en gubbe. Två gubbar. Tre gubbar.
För att sedan hitta in med en snett-inåt-bakåtpassning som Petersson bara hade att smälla in från nära håll. Förta målet för säsongen dessutom.

Brage, det lag som faktiskt förblir i Borlänge, hade en farlig kvitteringschans innan paus. Efter en fin upprullning på vänsterkanten tvingades Amr Kaddoura ut för att göra sig stor. Och stor blev han, likt ett redigt skånskt vattentorn nästan skymde solen – för att sedan rädda avslutet.
Linus Olsson saknades, hälsenan ska opereras, och därmed finns det möjligheter för Svalövs Socrates, Niklas Nielsen att ta för sig från start.
Såväl Nielsen och Kevin Jensen hade chanser att öka på ledningen inför halvtidsvilan, men Brage kom undan med enbart ett upp.

Efter en timmes spel började Brages jakt på att ta sig in i matchen på allvar – och spelet öppnade upp sig. Tackar tackar – tänkte BoIS-spelarna och tog direkt vara på ytorna som bjöds.
Ottosson var inte långt ifrån att placera in en hörna, och Amr Kaddoura tvingades i efterföljande bortaanfall göra en ny vass räddning.
Men med kvarten kvar skulle matchen dödas.

Filip Olsson och Robin Hofsö, båda avstängda borta mot GAIS, hade kommit in på banan.
Den senare vann boll på klassiskt Hofsövis, genom att vinna en närkamp med 14-0, varpå bollen skickades ut mot Filip Olsson som sprang sig fri på vänsterkanten.
Men istället för att avsluta själv serverade Olsson bollen till en fullföljande Hofsö, som stenhårt bredsidade in 2-0 i öppet mål. Säsongens efter målgörare i BoIS!

En semiassist till SvFF som tvingade Hofsö till en matchs avstängning för det röda kortet mot Scenskolans Idrottssällskap som var lika obegripligt som vilket mattetal med bokstäver som helst. Don’t hassel the Hoff!
– Fantastiskt kul att få göra mål. Noll mål förra året satte sig i huvudet. Idag hade vi dessutom fantastiskt stöd på läktarna, kommenterade Hofs.
Varför går det så bra för BoIS?
– Vi har haft samma trupp, till stor del, under tre säsonger. Vi bara kör. Alla vet vad de ska göra, så det är bara att ånga på.


Med matchens sista spark, med 97.30 på tavlan, lyckades Brage visserligen toffla in en reducering, Men tre nya poäng till BoiS som fortsätter att vara obesegrat hemma på IP.
Efter tio omgångar leder nu Landskrona BoIS serien. En pinne föra Värnamo (med två matcher mindre spelade). Två nykomlingar som definitivt har förutsättningar att förbli i toppstriden ett bra tag till.
Engelska läktaren gungade visserligen inte. Men det blåser varmare fotbollsvindar i Landskrona än på många år. Och drar man in ordentligt med luft genom näsan kan man ändå känna en viss lätt arom av Allsvenskan.
Ja. Jag sa det. So what? Visa mig tre-fyra lag i den här serien som är bättre? Ni hittar knappast några i Skåne – just nu, åtminstone.

I nästa omgång väntar Vasalund borta.

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close