skanesport_desktop-panorama-1

FotbollNyheterStaffanstorp United FC

Hallå där…Sebastian Andersson i Staffanstorp United

Hallå där…Sebastian Andersson i Staffanstorp United som idag möter BK Höllviken på bortaplan.

Efter en evighetslång försäsong – beskriv känslorna av att få förbereda för match förra helgen?
– Nä men det är givetvis skitkul. Vi har haft en otroligt imponerande träningsnärvaro och bra go på träningarna så all eloge till grabbarna där men givetvis kittlar det mer när man får lira match på helgerna.

Finns det något under det här uppehållet som du upplever att du som tränare eller ni som lag har blivit bättre på?
– Tror de flesta tränarna (inklusive vi) har fått jobba mycket med en annan sorts träningsupplägg för att hålla truppen ständigt motiverade och framförallt för att hålla glädjen med fotbollen uppe. Där har vi alla utvecklats. Vi har en ny trupp med nya ledare och vi har fokuserat mycket på att hitta vårt spel och lära känna varandra på planen

Beskriv vad som symboliserar ERAT lag säsongen 2021?
– Vi har en en bra mix av yngre och äldre spelare som alla delar ambitionerna av att vara ett topplag och att tampas om platserna längst upp i tabellen. Försöker spela en varierande fotboll med högt bolltempo.

Hur ser du på den serie ni ska spela i år? Vilka lag är favoriter? Vilka riskerar att åka ur?
– Jag är helt ny i serien och har därmed inte stenkoll på vilka lag som hör till toppen och vilka som inte gör det. Kulladal har jag stött på många gånger i division tre och är alltid ett roligt lag med bra kämpaglöd så matcherna mot Kulladal ser vi fram emot. För er som inte har koll driver de även en blogg (Blogg 1938) som är fantastiskt rolig för alla lag i serien att läsa. Vilka som kommer tillhöra toppen och botten passar jag på men hoppas givetvis att Staffanstorp United är ett av lagen där uppe.

Vilka spelare tror du kommer att sticka ut lite extra den här säsongen och varför?
– Har många yngre som tagit många kliv och ser framemot att de fortsätter sin utveckling under säsongen. Då kan det bli riktigt roligt.

Er premiärmatch spelades i helgen, förlust med 1-2 mot bortalaget Kosova IF. Sammanfatta matchen och vilka positiva bitar tar ni med er från denna matchen?
– En jämn kamp överlag där Kosova tar vara på sina chanser betydligt bättre. Tydligt att det var två lag som verkligen ville ha med sig tre poäng och det visade sig att Kosova var villiga att kriga lite extra för poängen. Sista 30 minuterna är det spel mot ett mål och det tydliga är att vi måste vara betydligt hetare i anfallsspelet men det är jag övertygad om att det kommer se annorlunda ut i framtiden. Vi är nöjda med försvarsspelet överlag och det är något vi bygger vidare på och tar med till söndag.

Idag är det bortamatch mot BK Höllviken. Vad vet du om dessa sedan tidigare?
– Många nya lag i serien för vår del så vi har lagt allt fokus på oss själva. Förväntar mig ett motstånd som vill visa sin hemmapublik att de är att räkna med så blir en tuff kamp igen. Har under veckan analyserat matchen förra helgen och finslipat delar vi tror kan hjälpa oss till första trean för året så det är där vårt fokus ligger.

Det står 2-2 i matchen och klockan tickar upp på 89 minuter. Vem i erat lag avgör – och hur?
– Förhoppningsvis har vi avgjort matchen tidigare men skulle det krävas så är det lagkaptenen Andreas Berg som gör en repris på förra helgen och stångar in en fast situation.

Avslutningsvis, tippa kommande matchens slutresultat?
-Må vara ung men har tillräckligt med erfarenhet för att veta att aldrig tippa egna matcher! Vi går för tre poäng!

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close