skanesport_desktop-panorama-1

NyheterPingis

SM-guld till Eslövs Truls Möregårdh

11-13 juni spelades ett på grund av pandemin reducerat Bordtennis-SM i Köping. 19-årige Truls Möregårdh segrade i herrsingelklassen och OS-klara Linda Bergström vann damernas motsvarighet men även damdubbel tillsammans med Filippa Bergand.

Truls Möregårdh tog sitt andra SM-guld i herrsingel, det fösta kom 2019 och då blev han även den yngste någonsin att ta guld i herrsingelklassen. I finalen besegrade Truls den nyblivne tyske lagmästaren Anton Källberg med 4-2.

Anton inledde matchen starkt och gick upp till en 2-0-ledning och vid den tidpunkten var det nog få som trodde på annat än Källberg-vinst. Anton hade inför finalen radat upp segrar, samtliga med 4-0. Om det var få som i detta läge trodde på Truls eller inte var hursomhelst inget som påverkade huvudpersonen själv. Truls kom tillbaka in i matchen efter 2×11-9 och plötsligt var ställningen 2-2 i set.

I femte set dominerade Truls totalt och det blev även några publikfriande bollar från Källberg som hamnade långt bak i hagen vid några tillfällen. Från 2-2 blev det 9-2 för Truls som till slut vann setet med 11-3 och nu började till och med lugne Anton Källberg se lite orolig och nervös ut.

Sjätte set blev betydligt jämnare än det femte 6-6 blev 6-8 för Truls och sedermera 11-7 vilket betydde att Truls, som var riktigt illa ute i semifinalen mot Jon Persson där han hade matchbollar mot sig, fick skrika ut sin glädje och sträcka armarna upp innan han gav sin storebror och coach Malte en stor kram.

– Det känns fantastiskt! Det är svårt att säga vad som gjorde att jag vann men jag trodde på det hela tiden och gav det verkligen ett försök och det gick vägen. Jag tyckte väl att jag var hyfsat med i de två första seten som jag förlorade så det va bara att fortsätta tro på det, säger en lycklig Truls Möregårdh i ett pressmeddelande.

Linda Bergström från Ängby SK bärgade sitt andra SM-guld denna helg och sitt andra i damsingel, det första vann hon 2019. I finalen ställdes Linda mot landslagskompisen och dubbelpartnern Filippa Bergand från Eslövs AI BTK. Tidigare under söndagen vann Linda och Filippa guld tillsammans i dubbel.

Andraseedade Filippa inledde matchen starkt och energin var på topp. Första set gick till Eslövspelaren med 11-9 men sedan tog Linda fyra raka set efter att ha ändrat på taktiken, 11-8, 11-9, 11-6, 11-7.

– Mot Filippa blir det alltid långa dueller och jag stressade lite väl mycket i början. Efter första set hittade jag lugnet och det gjorde att jag fick mer kvalité i mina skär och det gav mig lägen att vinna poängen, säger en lycklig Linda Bergström.

Linda tar alltså två guld vid detta SM vilket hon på förhand också hade satt upp som mål och hon kan därmed titulera sig som “SM-drottning”.

– Det känns väldigt skönt att vinna! Målet med SM var att vinna två guld så jag är otroligt glad över att också göra det.

Direkt efter SM stannade landslagsspelarna kvar i Köping för EM-läget inför individuella-EM i Warszawa 22-27 juni.

Resultat Bordtennis-SM 2021
Herrsingel
1. Truls Möregårdh, Eslövs AI BTK
2. Anton Källberg, Söderhamns UIF
3. Jon Persson, Söderhamns UIF
3. Jens Lundquist, Söderhamns UIF

Damsingel
1. Linda Bergström, Ängby SK
2. Filippa Bergand, Eslövs AI BTK
3. Rebecca Muskantor, Eslövs AI BTK
3. Stina Källberg, Halmstad BTK

Herrdubbel
1. Simon Arvidsson/Elias Ranefur, Halmstad BTK/Ängby SK
2. Anton Källberg/Jon Persson, Söderhamns UIF
3. Jonatan McDonald/Per Sandström, Söderhamns UIF
3. Harald Andersson/Simon Berglund, Spårvägens BTK

Damdubbel
1. Filippa Bergand/Linda Bergström, Eslövs AI BTK/Ängby SK
2. Erika Fronth/Stina Källberg, Halmstad BTK
3. Matilda Hansson/Jennifer Jonsson, Lekstorps IF/Norrtulls SK
3. Nomin Baasan/Alma Rööse, Eslövs AI BTK/IK Juno

Mixeddubbel
1. Anton Källberg/Stina Källberg, Söderhamns UIF/Halmstad BTK
2. Truls Möregårdh/Filippa Bergand, Eslövs AI BTK
3. Fabian Åkerström/Erika Fronth, Halmstad BTK
3. Jonatan McDonald/Jennifer Jonsson, Söderhamns UIF/Norrtulls SK

Relaterad media, foto:
 Jens Oredsson

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close